Abrupte keuzes…..

12e blog

Abrupte keuzes……

De komende tijd tot ongeveer november gaan best veel mensen abrupte keuzes maken in hun leven. Dat kan het verbreken van een relatie zijn, ineens werk opzeggen, familie loslaten of vrienden. Het lijkt dat het dan onverwacht gebeurt, terwijl de persoon die de keuze maakt, innerlijk al een poosje met het loslaten bezig was.

Blijkbaar is het NU tijd om te veranderen en dat wat niet meer dienend is om als persoon te groeien nu los gelaten wil worden.

Dat kan natuurlijk voor de ander(en) als een schok komen maar vaak is er al te lang door gemodderd in situaties die een oplossing vroeg. Veranderen doen we niet graag, we houden ons liever vast aan oude zekerheden, die al een poos niets meer met groei of liefde te maken hadden.

Doordat er nu een keuze gemaakt gaat worden, komt er heel veel energie vrij voor iedereen die er mee te maken hebben.

We leven in een tijd van bewustwording, we kunnen ons ineens bewust zijn dat er meer is in het leven of dat we meer willen of verwachten van het leven. De roep van de ziel noem ik dat, we wachten heel lang om die weg te gaan waarbij ons hart ligt en dan ineens is het aan de Tijd!!!!

Doordat de wereld om ons heen, zo snel aan het veranderen is en voor ons gevoel in chaos leeft, willen we in ieder geval onze eigen weg wat duidelijker en helderder lopen i.p.v. mee te gaan in de chaos van de wereld.

Het enige wat je dan kunt doen is autonoom worden en authentiek, wie ben je en hoe kun jij laten zien wat jij te brengen hebt om de wereld mooier te maken en waardevoller voor ieder mens die leeft op dit moment op Aarde.

Ieder mens heeft talenten en kwaliteiten meegekregen bij de geboorte…..het is NU om die meer zichtbaar te maken en een nieuwe weg in te slaan, het kan in het begin verdrietig en pijnlijk zijn maar daarna kun je gaan ervaren dat het je meer balans brengt en vooral wat belangrijk is innerlijke RUST!!

Als je keuzes gaat maken of er worden keuzes voor je gemaakt, sta dan even stil en voel wat de bedoeling is van deze actie…..wat raakt je het meest en hoe voelt het in lichaam…durf te voelen en te ervaren  wat deze verandering voor je betekent en weet dat iedere verandering in een mensenleven nieuwe kansen bied, nieuwe mogelijkheden om jezelf te ontplooien en te ontwikkelen.

Uit ervaring weet ik dat ik achteraf na een crisis er sterker en beter uit tevoorschijn kwam als mens.

Lukt het je niet om zelf stil te staan en te kijken wat er allemaal aan het gebeuren is…..praat erover met mensen in je naaste omgeving of soms helpt het om met iemand te praten die buiten je bestaande kring is, die kan dan objectief met je meekijken en vooral luisteren, we willen allemaal gehoord en gezien worden, zodat het veilig is om de verandering (en) aan te kunnen.

Ik wens je de komende tijd veel MOED toe met de keuzes die op je pad komen…..en weet dat je diep van binnen de weg weet hoe je pad te vervolgen….!!!

Warme liefdevolle groet, Hennie.