Afscheid nemen….

45e blog

 

Afscheid nemen……

 

 

Ik kwam er afgelopen week weer achter hoe belangrijk het is dat we goed en op onze eigen manier afscheid nemen van onze geliefden. Via rituelen of symbolen of fysiek aanwezig zijn bij de uitvaart.

Door omstandigheden kon ik in januari niet bij het afscheid zijn van een lieve vriendin, dat was heftig maar het kon niet anders, wel via de ziel in verbinding op dat moment en latere momenten maar niet fysiek bij een graf of ritueel uitgevoerd op die plek.

Gelukkig kon ik afgelopen week wel afreizen naar haar plekje op een natuurbegraafplaats….!

Het is best een groot gebied, dus ik vroeg haar aan het begin van de wandeling, je weet hoe mijn richtingsgevoel werkt, dus graag een beetje hulp 😊 Dat vond ze prima en zonder problemen liep ik naar haar mooie plekje in het bos, zo bijzonder en sereen.

Toen kon ik eindelijk afscheid nemen met eigen symbolen en meditatie, gewoon bij haar Zijn en de tranen laten lopen, maar ook de harmonie ervaren van de mooie plek. Toen ik bijna wegging en “echt” afscheid nam…was er een vogel die een concert gaf, zooo zuiver en zooo mooi, daar konden we allebei van genieten,  ook tijdens onze vele wandelingen, konden we dat waarderen.

Nu is het rustig in me en vervolgen we ons pad in de zielenwereld en aardse wereld en we komen elkaar weer tegen in de energie, zoals afgesproken.

Als je voor je gevoel “nog” of niet afscheid hebt genomen van iemand, voel dan bij jezelf welke vorm of manier bij jou en de overledene past om afscheid te nemen, waardoor er voor jou meer rust en harmonie kan ontstaan. Ook als je verhouding op aarde niet helemaal fijn was met een persoon, probeer voor jezelf toch een manier te vinden om de verbinding in liefde los te laten.

Misschien helpt schrijven, muziek, schilderen, stenen zoeken en een mooie tekst opschrijven, praten, zoek wel symbool of ritueel bij jou en de overledene past en laat elkaar vrij om verder te leven in de het aardse maar ook in de zielenwereld.

We zijn allemaal zielen en groeien door in verschillende dimensies, geef elkaar de ruimte zodat we met elkaar er een mooiere en betere wereld van maken.

Ik wens je veel mooie creatieve gedachten en rituelen toe en laat de energie stromen………en weet dat de ziel die over is alleen maar in Liefde kan Zijn, er is geen schuld, schaamte of oordeel in het Licht.

Terwijl ik dit schrijf, luister ik naar de prachtige muziek van Vangelis, die deze week overging naar het Licht….prachtige gedragen muziek, precies goed voor dit moment.

Lichtgroet, Hennie.