Barmhartigheid…..

23e blog

Barmhartigheid……

Ik kwam het woord barmhartigheid steeds tegen, dus ik dacht laat ik me er eens op afstemmen, het is een prachtig woord, voelt als stevig en gedragen.

De energie voelt warm en alomvattend…..het is eigenlijk de energie die we allemaal nodig hebben in deze tijd en natuurlijk door alle tijden heen.

Het gaat verder dan warm en liefdevol…..er zit een grotere energie achter, die ons absolutie geeft in alle vragen die we hebben en alle niet liefdevolle gedachten omvat die we natuurlijk allemaal ook hebben.

Alle mensen / zielen die op dit moment op de Aarde zijn, kunnen wel barmhartigheid gebruiken, zodat we de ander weer beter kunnen zien en voelen en we niet gelijk met ons oordeel klaar staan, laten we barmhartig zijn naar onszelf maar vooral ook naar de ander.

Barmhartigheid is van alle religies en alle mensen, we kunnen het allemaal toepassen, dat is een keus, het vraagt afstemming (stilte) en overgave aan dat wat groter is dan jezelf toe te laten.

Ons ego kan barmhartigheid nog wel eens in de weg zitten, we denken ons dan suf hoe bepaalde situaties op te lossen, terwijl we door barmhartig te zijn we een veel mooiere en betere oplossing vinden in onszelf of in de ander, vaak kunnen we het dan beter woorden geven of hebben we minder (harde) woorden nodig, die we later ook altijd berouwen!!

Ons ego versus barmhartigheid, het is nog al een verschil als je de woorden voelt, ego voelt voor mij hard en moeilijk te bewegen terwijl barmhartigheid als een volle energie voelt vol van liefde…..het toepassen zonder ons ego is natuurlijk de uitdaging.

We kunnen als mens het op verschillende manieren gebruiken, of met ons ego….zoals ons het uitkomt, dat is dan niet zoals barmhartigheid bedoelt is….maar zetten we het naar onze hand en is het ego gestuurd, ja….het is niet gemakkelijk om vanuit je volledige ZIJN barmhartigheid te tonen.

Gelukkig zal de energie, de bron, God of het Licht nooit oordelen, als je vanuit die energie barmhartigheid beleefd is het altijd voedend en allesomvattend, als je dat voelt, ga je vanzelf minder vanuit je ego leven.

We hebben ons ego natuurlijk nodig, niets mis mee … om liefdevol iets uit te voeren hebben we ons ego nodig om het in de vorm te gieten die bij ons past en werken ego en barmhartigheid heel goed samen.

Samen onderweg naar een mooiere, betere wereld daar zijn we mee bezig….ik hoop dat je de afgelopen week mee hebt gemediteerd van 20.00 tot 20.15 uur   iedere avond stem ik me af en ik hoop dan met jou in verbinding te komen, zodat we Samen een liefdevolle energie in de wereld zetten, Krachtig en barmhartig zijn voor iedereen die op dit moment op Aarde is.

Het is niet een gemakkelijke tijd voor iedereen, het is een grote Kunst om bij jezelf te blijven en te blijven genieten van de kleine dingen in het leven, ga vooral de natuur in en ruik, wandel, kijk en verwonder je over de krachtige mooie natuur, ze gaat gewoon door … ieder seizoen met eigen kleuren en vormen, maar het meest Krachtige is, dat ze altijd door gaat…….lijkt me een mooi houvast in de snel veranderende tijd.

Lichtgroet, Hennie.

ps: terwijl ik de blog plaats luister ik naar “Ermbarme dich….” van Bach uit de Matthäuspassion