communiceren met onze dierbare overleden dieren……..

6e blog Hennie

Communiceren met onze overleden dierbare dieren……..

Zoals we met mensen zielen kunnen communiceren kunnen we ook met zielen van onze lieve overleden huisdieren communiceren. Vaak is daar grote behoefte aan omdat we veel van onze dieren hebben gehouden, het zijn onze beste vrienden in voor en tegenspoed. Een dier heeft geen oordeel, is trouw, wil er graag bij horen en neemt zijn/haar plek in op een waardevolle manier. Mensen die dieren hebben weten hoe fijn het is en hoeveel liefde je krijgt van een dier.

Een mooi voorbeeld uit mijn praktijk, ik had een telefonisch consult met een mevrouw, haar lieve kater was overleden en door het verlies een jaar geleden van haar lieve hondenvriend, wilde ze graag even afstemmen, delen dat het niet gemakkelijk was om haar dieren los te laten, maar ook erg dankbaar voor alle mooie jaren dat ze zo fijn in harmonie hadden mogen leven.

Het fijne voor mij was dat toen ik me afstemde voor het consult de kater gelijk doorkwam en zei “dat hij het hondje direct had ontmoet nadat hij was overleden en dat hij daarna doorging en heel erg blij verrast was dat hij allemaal poezen zag en daarmee kon gaan spelen” hij was zooooo blij 😊

Daarna deed de kater iets verrassends voor mij hij ging op zijn achterpoten staan en nam een denkbeeldige hoed af voor zijn baasjes op Aarde, het was een grappig en dankbaar gebaar.

Toen ik de boodschap doorgaf aan mijn cliënt zei ze “ wat fijn dat hij nu vriendjes heeft om mee te spelen, hij was in het leven bij haar en haar man erg op zichzelf en meer gericht op mensen” en ze moest lachen door haar tranen heen toen ik de buiging aan haar doorgaf….ze zei “ik heb hem altijd voorgesteld als de gelaarsde kat, statig en bewust van zichzelf “ zo kwam alles in dit gesprek in harmonie bij elkaar, zoals ze ook op Aarde hadden samengeleefd.

Dus misschien fijn de komende tijd te letten op wat je huisdieren je te vertellen hebben nu ze nog bij je zijn op Aarde of je af te stemmen door naar een foto te kijken of verhalen te vertellen over het dier wat is overgegaan, waardoor er misschien ook een boodschap voor je door mag komen, het dier is altijd bereid te luisteren.

We hebben van mensen iets te leren in het leven maar ook onze dieren zijn onze spiegels waar we veel van onszelf in terug zien, als we dat willen……!!!

Toen ik in het verleden nog beurzen bezocht waren er vaak collega’s die bij me kwamen en vroegen wie is dat kleine mannetje met pet en een hondje naast zich….oh, zei ik dan “dat is mijn pake met zijn hondje” het was altijd fijn dat ze er bij waren 😊

Ik wens je veel mooie momenten met je dieren en voor de dieren die je moet missen, weet dat ze er in de energie nog steeds voor je zijn……!!!

Fijne week en warme liefdevolle groet,

Hennie.