communiceren met zielen

Mei 2021,

Tijdens het avondeten, begon ik ineens te praten over mijn 1e partner die in 1983 is overleden, zo van het is al bijna 40 jaar geleden, in een mensenleven heel veel tijd, voor een ziel kort.

Terwijl ik over hem sprak, kwam het inzicht om deze blog te wijden aan communicatie met zielen, een ziel bepaald altijd zelf wanneer ze iets willen delen, op dit moment wil ik opschrijven wat er 13 jaar later gebeurde, hoe bijzonder zielen kunnen communiceren en vooral troost willen bieden aan  geliefden die achter blijven.

We kennen vast allemaal wel een bepaald gevoel of ingeving die niet vanuit ons zelf komt maar waar we ook niet gelijk de vinger op kunnen leggen waar het dan wel vandaan komt. Zielen communiceren altijd op een begrijpelijke manier voor de ontvanger, dat kan muziek zijn of een woord dat je leest, een geur die ineens voorbij komt, alles is mogelijk. De pake van mijn man Arjen komt altijd langs door sigarengeur te laten ruiken, dan weet ik dat het zijn pake is. Er zijn zoveel voorbeelden, teveel om op te noemen.  Het zeker WETEN is dan wat je innerlijk sterk voelt….ieder mens kan deze ervaring(en) meemaken.

Het gevoel volgen en misschien in daden om zetten is dan vaak een spannende stap, maar de ziel die je iets heeft laten voelen of zien, vertrouwd op je kennis en inzet van dat moment.

Nu mijn verhaal 13 jaar na het overlijden van mijn 1e man:

Op een ochtend na een wandeling in de natuur, zit ik rustig op de bank uit te rusten met een kopje koffie, nog na aan het genieten van de mooie wandeling. Opeens hoor ik muziek, ik let er niet direct op maar blijf rustig zitten, de muziek word wat harder en ik luister nu geïnteresseerd welke muziek ik hoor. Het nummer van Randy Crawford hoor ik met de titel “One day I’II fly away” zonder het te beseffen blijf ik luisteren, het kwam op een diepe laag bij me binnen en ik wist dit is een boodschap van hem. Hij vertelde dat het goed met hem ging na een poos het niet zo gemakkelijk te hebben gehad….nu ging hij verder naar een nieuwe lichtenergie en hij wilde afscheid nemen en dat ik me geen zorgen hoefde te maken, voor mij kwam er ook een betere tijd aan en dat ik rustig mijn Eigen Weg moest gaan volgen, zonder mezelf tekort te doen.  Het bijzondere was dat ik het gehele nummer kon beluisteren, doordat de postbode de deur van zijn auto open had laten staan en ik het nummer dus goed kon beluisteren, hij sloot de deur weer op het moment dat het nummer afgelopen was. Hoe bijzonder en helder gecommuniceerd, het gaf me troost en moed om mijn eigen weg te gaan.

Klik hier om te luisteren

Deze ervaring en heel veel meer door mezelf meegemaakt maar ook door heel veel ervaringen van mijn cliënten na 20 jaar in mijn praktijk, is het fijn en bemoedigend dat de mensen (zielen) waar we van gehouden hebben, niet meer fysiek aanwezig zijn maar vanuit de ziel nog steeds met ons meelopen en van ons houden.

Mijn ervaring vergeet ik mijn hele leven niet omdat het op zo’n diep niveau werd gevoeld, daardoor kon ik ook weer groeien en mocht ik vooral  ook rust ervaren.

Ik weet zeker dat hij nu glimlachend toekijkt……😊

Ik wens jullie allemaal mooie inzichten en ervaringen toe, vertrouw op jezelf, het enige wat we nodig hebben om in contact te komen is STILTE….en aanwezig zijn/Zijn.

Warme liefdevolle groet, Hennie.

www.stapvoorstapsamen.nl