De maakbare wereld…..

30e blog

De maakbare wereld…..

Om op dit moment op aarde te leven is niet gemakkelijk, we proberen met elkaar iedere keer een gemaakte wereld te creëren. Zolang we deze strategie niet opgeven komen we niet tot een oplossing van heel veel problemen die er op dit moment spelen in de wereld.

In de loop der tijden hebben we ons aangeleerd om alles vanuit de buitenkant op te lossen en niet ons zelf innerlijk te onderzoeken waar sta ik nu en wat nu te doen, even stilstaan en dan pas te handelen. Wereldwijd doen we ook al eeuwen dat wat we altijd hebben gedaan en er komt maar geen verandering, nee dat zal ook niet gebeuren zolang we blijven doen wat we altijd deden.

Alles moet snel opgelost worden, wat het ons ook innerlijk kost….heel veel mensen hebben daar nog geen bewustzijn op, we zijn het immers zo gewend te doen…..om deze gedachtegang om te draaien en eerst af te stemmen wat “echt” nodig is….dat vraagt geduld en moed!!!

Geduld omdat een proces van jaren niet zomaar om te draaien is en moed om nadat je bij jezelf te rade bent gegaan, je uit te spreken bij dat wat JIJ belangrijk vind te vertellen en daar ook naar te handelen.

Sommige processen kunnen we niet versnellen en zijn niet met een druk op de knop of pil vertrokken, daar hebben we meer tijd voor nodig en meer afstemming met je hogere zelf, als je de oplossing voor het moment in jezelf hebt gevonden, geef je daar ook alle andere zielen op aarde een cadeautje mee…..want we zijn immers allemaal met elkaar verbonden.

Zodra we daar meer bewustzijn op krijgen, kan het moment van verandering er opeens zomaar zijn, door snel iets op te lossen, vergeten we de wijsheid van het AL te gebruiken om de juiste oplossing te vinden en toe te passen.

Want er zijn oplossingen voor alle problemen, soms snel en soms heeft alles langer tijd nodig, dat te leren in deze snelle tijd van veel informatie en snelle oplossingen is niet gemakkelijk. Heb geduld met jezelf, geef het tijd en weet dat het NU de periode is van naar binnen gaan en stil  worden.

Kijk naar de natuur, ze heeft zich teruggetrokken maar over een poosje komen de sapstromen in de bomen al weer op gang voor nieuwe groei en ontwikkeling….ga de natuur in en kijk om je heen, voel wat de natuur je wil vertellen en ga eens tegen een boom aan zitten of staan en misschien kun je de stroom al voelen in de boom, er is altijd ontwikkeling en stroming om ons heen, je hoeft je alleen maar af te stemmen.

Let op de signalen…..de blauwe reiger verschijnt steeds op mijn pad tijdens de dagelijkse wandeling rustig aan is steeds het advies….tja, dat is voor mij niet de meest gemakkelijke opdracht 😊 maar ik doe mijn best en luister naar de blauwe reiger!!!

Als we meer afstemmen en vol vertrouwen ons pad lopen, des te eerder komt de omwenteling in zicht om ons naar een hoger niveau te tillen waarbij we ons gevoel “hart tot hart” veel meer gaan gebruiken en we leren dat we allemaal gelijk zijn….als we die les begrepen hebben stromen we allemaal mee en zien we geen verschil meer aan de buitenkant, we zijn allemaal zielen onderweg naar groei en ontwikkeling naar een hoger niveau van Liefde.

Heel veel mooie signalen op je pad gewenst en gebruik de Stilte voor Kerst om te voelen wat er bij jou gehoord en gezien wil worden, heb hierbij mededogen met jezelf en met de ander om je heen, ook die is slechts onderweg….meer is het niet, we zijn allemaal onderweg naar een betere mooiere wereld.

Ik vertrouw en geef me over aan het grotere geheel…..het Licht is er altijd, het meest in donkere dagen zoals ik ook weer heb mogen ervaren in mijn proces!!

Veel Licht en Liefde,

Hennie