De zin van het bestaan…..

46e blog

De zin van het bestaan…

Viktor E. Frankl heeft daar een mooi boek over geschreven als inleiding van logotherapie….die hij heeft ontwikkeld na zelf in concentratiekampen te hebben gezeten.

Ik kom en kwam in mijn praktijk natuurlijk vaak de vraag tegen, wat doe ik hier op aarde….een belangrijke vraag natuurlijk, maar ook tegelijkertijd plaats je je bestaan buiten jezelf!!

Door die vraag te stellen, maak je jezelf afhankelijk van een antwoord buiten je….maar eigenlijk ligt het antwoord binnen in jezelf opgesloten.

Doordat het Leven ons vaak zoveel ingewikkelde emotionele vraagstukken voorlegt, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet tijdens een periode in je leven.

Soms kunnen we door meditatie en stilte tot mooie inzichten komen, maar soms helpt het ook om met een ander naar binnen te kijken.

We komen allemaal op aarde met een blauwdruk, waar we tijdens ons leven aan mogen werken, we komen ook precies de juiste mensen en situaties tegen die ons helpen/ondersteunen met ons pad. Dat hoeft niet altijd fijn te voelen, het zijn vaak situaties of mensen die niet fijn voelen, maar die ons wel een spiegel voorhouden, wat NU te doen. Het zijn natuurlijk ook vaak fijne situaties of mensen waar we liefde mee spiegelen of harmonie mee mogen ervaren.

Van alle mensen en situaties mogen we leren en groeien naar een groter bewustzijn in de Ziel….de bedoeling van het aardse leven is om je Ziel (je blauwdruk) uit  te  leven waardoor je in een volgend leven, het doorleefde thema niet meer hoeft uit te werken.

Dus het Leven heeft zin en wil geleefd worden met alle ups en downs, het maakt je Ziel en je Zielenfamilie waar je onderdeel van bent, mooier en blijer, waardoor de zielenwereld en het aardse leven beter te dragen is.

Het Leven kan behoorlijke uitdagingen op je weg plaatsen, door die te omarmen hoe naar en pijnlijk ook, maak je het voor jezelf wat gemakkelijker om de uitdaging uit te werken. Luister naar je innerlijke stem en misschien vind het fijn om de boeken van Neal Donald Walsch te lezen, hij heeft veel heldere en duidelijke boeken geschreven rondom dit thema.

En weet dat je altijd gedragen wordt, door je Zielenfamilie en door het Licht om je pad op aarde zo fijn mogelijk te maken.

Er is inhoudelijk voor iedereen nog veel te zeggen over dit onderwerp maar ook over je eigen wijsheid die altijd aanwezig is….jij bent de enige die precies het juiste pad weet, diep innerlijk weten we dat allemaal maar we zijn in onze emoties wat afgescheiden van onze Wijsheid en Liefde.

Ik wens je komende week veel wijsheid en liefde toe en sta in het NU stil, waar je staat op je pad en wat je voor de toekomst nodig hebt om je pad op een lichtere en heldere manier te vervolgen.

Vaak heb ik in het verleden tegen mensen gezegd  “het antwoord zal altijd simpel zijn”

Veel simpele antwoorden en oplossingen komen altijd vanuit de ziel, er is moed voor nodig om ze dan ook uit te voeren, maar ik weet zeker dat jullie dat kunnen en gaan doen.

Moed en Liefde houden je op het juiste pad……JOUW pad!!!!!!

Lichtgroet, Hennie.