Eenzaam voelen in deze tijd…..

15e blog

Eenzaam voelen in deze tijd…….

In deze snel veranderende tijd kan het voor heel veel mensen “eenzaam” voelen….wat nu te doen en waar heen te gaan…..zoals ik al eerder aangaf in een blog, veel mensen gaan keuzes maken die een crisis kunnen veroorzaken.

Het is belangrijk om de eenzaamheid te omarmen en niet te ontkennen….de eenzaamheid brengt je bij je ziel en bij de persoon die je werkelijk bent.

Door een crisis mee te maken, worden we gedwongen stil te staan en in het NU keuzes te maken, die niet overzichtelijk zijn maar juist dat heb je nodig om verder te gaan met jezelf…..niet meer nadenken, hopen, wensen dat het beter gaat worden maar gedwongen worden om te gaan bewegen.

De tijd waar we op dit moment in Leven vraagt dat van ons, als individu……waar ligt JOU Kracht en waar heb je je laten ontkrachten. Naar wie heb je geluisterd of naar wie ga je luisteren, of lezen of volgen, allemaal keuzes die gemaakt willen worden, waardoor er ruimte komt voor JOU.

Als je meer van jezelf ontdekt, heb je ook meer te delen met je medemensen……een crisis gaat voorbij en maakt het net als een overstroming bijvoorbeeld waar we veel mee te maken hebben of veel branden…..het maakt ook vruchtbaar en nodigt uit om te veranderen. We staan allemaal in contact met de energie van Moeder Aarde, ze heeft ons nodig om onze eigen weg te vinden en te volgen, meer in harmonie met de natuur, waar we onderdeel van zijn……!!

Wat wij denken en voelen, weerspiegelt zich in de natuur……we zijn verbonden met alles wat is…..als we dat gaan begrijpen, maken we misschien ook andere keuzes wat betreft eten of materie of we gaan beter letten op wat we denken en de wereld in sturen.

Laten we stoppen met wensen en hopen, daar is natuurlijk niets mis mee….maar het is NU tijd om daadkracht te tonen en vorm te geven aan dat wat uit JOU geboren wil worden……!!

Misschien wil je al een poos anders gaan eten of meer sporten en wordt je gedwongen door fysiek ongemak het NU op te pakken, gaat niet vanzelf maar het levert je iets op een beter gevoel en het gevoel van steeds in je gedachten hebben dat je eens met je eten aan de gang moet of moet gaan sporten, daarmee blokkeer je jezelf en de energie van de aarde ….door te doen breng je energie op gang die gaat stromen en voor iedereen goed is.

Bovenstaand is misschien een simpel voorbeeld er zijn natuurlijk veel grotere keuzes die gemaakt gaan worden waarbij het minder gemakkelijk is om op te lossen, dat veroorzaakt dan eenzaamheid maar de beweging is hetzelfde en het resultaat ook, meer Rust voor jezelf en je omgeving, nabij en veraf….het heeft allemaal met elkaar te maken, Wij hebben allemaal met elkaar te maken, we zijn allemaal één……niemand uitgezonderd!!!!

Op dit moment voel ik héél  véél en voel ik me ook eenzaam, dat ik veel ervaar wat anderen niet ervaren en dat ik het geen woorden kan geven waardoor anderen het begrijpen, de kunst is dat ik het laat gebeuren en dat de woorden en daden die erbij horen vanzelf ontstaan, geduld is niet mijn sterkste kant 😊

Door wat ik voel en ervaar ben ik optimistisch over de toekomst, ik word er blij van en dat is wat ik ook bedoel, heel veel mensen hebben het niet gemakkelijk en voel me eigenlijk best blij en tevreden, als je dat gaat delen, kan het zijn dat mensen me niet begrijpen, eenzaam maar toch blij en tevreden, hoe dan….ja op een diepe energie laag weet ik dat het goed komt, het is een rimpeling in de Tijd.

Veel hoog gevoelige mensen kunnen zich op dit moment ook erg eenzaam voelen, wetend waar het heen gaat vanuit de ziel maar het nog geen handen en voeten kunnen geven……waar moet ik me bij aansluiten of wie wijst me de weg of verteld de WAARHEID……allemaal vragen die er niet toe doen, JIJ weet de Weg en gaat die door stilte of crisis vinden….Vertrouw er maar op.

Het kan praktisch heel simpel zijn, begin je huis op te ruimen of je computer, organiseer je foto’s en laat de rest gaan…..dat is waar ik mee bezig ben, bewaar wat je dient en laat de rest los, het geeft een goed gevoel en je maakt ruimte voor nieuwe energie, laat mensen of situaties los die je niet meer dienen, waardoor je ruimte maakt  voor nieuwe ontmoetingen/ervaringen, dat kan eerst erg eenzaam voelen maar het levert je veel meer op.

Trots zijn op jezelf dat je ‘stap voor stap’ je eigen leven vorm gaat geven en met de mensen en situaties waar je van kunt groeien.

Weet ook dat wanneer je je eenzaam voelt, het universum, de zielen/gidsen die bij jou horen er altijd voor je ZIJN, vraag ze maar met je mee te lopen, ze doen het met Liefde…..vragen mag !!

Jezelf verstoppen in eten, drinken, tv, drugs, werk etc. kan maar brengt je natuurlijk nergens, teveel van iets brengt alleen maar kortstondig een lekker gevoel, daarna is het  oude vertrouwde thema er nog steeds 😊

Maak daarin je keuzes, wat eet, doe, drink, gebruik, voel, denk, zeg  IK….maak jezelf daar verantwoordelijk voor, dan kan het zomaar zijn dat je je minder eenzaam voelt.

Sommigen van jullie hebben misschien meer nodig, zie je niet meer zitten in deze snel veranderende tijd, zoek hulp, ga praten met je omgeving, laat je zien en horen, twijfel niet er is hulp voor JOU!!!!

De te lopen weg is voor ons allen onbekend met Samen kunnen we de wereld mooier maken, stap voor stap….ik heb niet voor niets ooit deze naam uitgekozen voor mijn praktijk…..rustig aan en Samen komen we waar we willen zijn/Zijn…….alles heeft een tijd en ritme, omarm het leven met zijn vele mogelijkheden en oplossingen, die zijn er altijd, al zien we ze niet als we het moeilijk hebben en ons eenzaam voelen.

Heel veel liefs, Hennie.

www.stapvoorstapsamen.nl

 

Als je een druppel water uit de oceaan neemt en in de palm van je hand houdt, lijkt die druppel in vergelijking met de oceaan uiterst klein.

 

Maar gooi je dezelfde druppel water weer terug in de oceaan, dan wordt de druppel weer één met de oneindige oceaan.

 

Als jouw kleinheid als menselijk wezen wordt samengevoegd met de onmetelijke macht van Liefde, word je oneindig en almachtig, je wordt één met Liefde.