EGO…..

51e blog

 

EGO…..:-)

 

De afgelopen tijd in mijn grote transformaties, had ik natuurlijk ook te maken met mijn ego….!!

Altijd aanwezig en sturend naar een oude oplossing en vernieuwing daardoor in de weg staand.

We waren afgelopen juni een weekje op ons vertrouwde eiland Ameland en toen we een dagje een scooter hadden gehuurd en langs de vuurtoren kwamen, kwam ineens het beeld bij me op toen we weer wegreden richting Nes….dat ik mijn ego bij de vuurtoren kon achterlaten om fijn te genieten.

Het was een groot inzicht en gemakkelijk toe te passen, zodra ik merk dat ik teveel mijn hoofd (verstand) voorrang geef boven mijn gevoel, spreek ik mijn ego vriendelijk toe en bedank het voor de geleverde diensten maar dat ik mijn ego ook vakantie gun en daarom een mooi plekje heb gereserveerd aan de voet van de vuurtoren op Ameland, zodra ik mijn ego weer nodig heb, want dat heb ik natuurlijk nodig na het voelen, dan vraag ik vriendelijk om even uit het vakantiegevoel te stappen en me bij te staan, daarna stuur ik het vriendelijk en dankbaar weer terug.

Het werkt voor mij fantastisch, dus misschien kunnen jullie je ego ook vriendelijk naar een mooi plekje sturen en dan gaan voelen wat het leven van je vraagt en dan je ego gebruikt om de moed te hebben om dingen te veranderen of los te laten.

We hebben het zo nodig in deze tijd, dat verstand, emoties en angst het overnemen, allemaal gerelateerd aan ons ego…..het is belangrijk dat je liefdevol in gesprek gaat met je ego, dan komt het  helemaal goed.

In balans komen met jezelf en de wereld om je heen, is noodzakelijk in deze tijd van grote transities, niets zal meer hetzelfde zijn, zoals ik vorig jaar ook al in mijn blogs schreef.

Je gevoel en je ego laten samenwerken op een liefdevolle manier is de grote kunst, het beginsel van samenwerken is om elkaar serieus te nemen en gehoord en gezien willen worden. Dat willen we allemaal dus kun je ook toepassen bij je innerlijke dialoog.

Misschien wil je innerlijk kind, zoals vorige week beschreven ook een duit in het zakje doen, daardoor creëer je meer balans en plezier in je leven.

Ik wens je veel mooie inzichten en plekjes waar je je ego vakantie kunt laten vieren, zodat jij ook innerlijk vakantie kunt vieren en creatief je weg vind in deze veranderende wereld.

Fijne week.

Lichtgroet, Hennie.