Ervaring(en) met de dood….

Ervaring(en) met de dood….

24 juli 2023

Nu ik toch bezig ben om mijn ervaring(en) met jullie te delen, is het voor mij vanzelfsprekend om met jullie over de dood of de zelfgekozen dood te communiceren.

Een thema wat ik lang voor me uitgeschoven heb omdat de maatschappij daar veel meningen over heeft, maar als we het niet bespreekbaar maken, blijft het altijd een mysterie waar we geen grip op hebben.

De dood in al zijn/haar verzetten aan de orde laten komen, en misschien valt de dood dan ook nog mee….de dood en het leven zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar.

Voor mij is dat ook een vanzelfsprekendheid, omdat ik als medium (doorgeefluik) communiceer met de zielen die over zijn en de zielen die op aarde zijn, voor mij is daar geen verschil in te voelen.

Het tastbare missen we natuurlijk wanneer we een dierbare mogen/moeten laten gaan, maar de ziel reist verder en word opgenomen in het Licht, iedereen word opgenomen, niemand uitgezonderd, dus ook mensen die zelf voor de dood kiezen gaan naar het Licht, daar zijn nog wel eens misverstanden over, het Licht is Liefde en sluit niemand uit.

Ik heb zelf mijn eerst zelfdoding meegemaakt met mijn toenmalige partner zelfmoord pleegde, toen was ik 25 jaar en me nog niet zo bewust zoals ik NU ben. Het kwam niet onverwacht maar toch een grote schrik/schok bij mij en mijn omgeving. Het bracht mij in contact met een deel van mij waar ik nog geen bewustzijn op had. Het herstel nam veel tijd en met vallen en opstaan kwam ik steeds een stapje verder in mijn groei.

Vorig jaar tijdens mijn bestralingsperiode besloot een lieve vriendin van mij dat het Leven voor haar genoeg was en pleegde zelfmoord, haar dood bracht op een gekke manier het Leven voor mij weer dichterbij. Ik was bezig met (over) Leven en zij nam het besluit dat het genoeg was. Zo zie je maar dat het Leven en de Dood vaak samen gaan en er ook een soort van rust/berusting kan plaats vinden.

Ieder mens die met het thema te maken heeft gehad, en ik ken er ondertussen best wel veel, weten dat het Leven zonder de ander nooit meer hetzelfde gaat worden, we veranderen en vaak vinden we iets kostbaars in onszelf die ons de weg wijst naar wijsheid, stilte maar in het begin ook zeker naar boosheid, ontzetting, groot verdriet, onbegrip, verzet, eenzaamheid en onmacht.

Doordat kanker en zelfdoding voor de tweede keer op mijn pad kwamen, heb ik besloten om  vorig jaar creatieve therapie te gaan volgen, dat hij heeft mij ontzettend goed geholpen om met mijn handen vorm geven aan alle gevoelens die aan bod kwamen in deze periode, ik dacht dat ik het wel aan kon na mijn ervaringen maar de therapie heeft me ontzettend goed geholpen.

De zelfgekozen Stilte die ik had gekozen heeft me ook goed gedaan, eerst innerlijk alles weer in orde maken en daarna weer naar buiten treden.

De dood kan ook waardevol en een verlossing zijn voor mensen die ziek zijn en langzaam naar de overgang van Leven en Dood gaan, voor mij is de dood niet dood zoals wij dat zien in de maatschappij het is een overgang naar een nieuw leven, als het ware een nieuwe geboorte.

Een paar keer had ik de dankbare taak gehad om met de ziel van een zieke mee te mogen naar de grens van het Leven/Licht….dat was een prachtige ervaring voor ons allebei, daardoor werd wat ik al wist over de dood weer een weten!!!

En natuurlijk als doorgeefluik heb ik veel mooie troostende woorden door mogen geven van zielen die over zijn, vaak ook met veel humor!!

We gaan allemaal naar het Licht als we de overgang maken….er is altijd begeleiding die ons opvangt en verder begeleid in het Licht, want ieder mens/ziel heeft een weg te gaan, die voor ons mensen niet altijd zichtbaar is.

Doordat ik best veel ervaring met het thema had, vond ik zelf 😊, overkwamen me toch alle emoties die een mens kan hebben bij de diagnose kanker en de zelfdoding van mijn vriendin, die had ik niet in de hand en daar mocht ik dus “weer” naar kijken, waar ik natuurlijk eerst verzet op had, ben er wel klaar mee dacht ik, geen zin in om “weer” door het hele scala van emoties heen te gaan. Maar ja ik ben een blijf een mens op aarde….en ben nog geen ziel in het Licht dus maar aan de slag en dat heeft me weer meer bewust gemaakt van een diepere laag in mezelf.

Dus laten we niet oordelen en veroordelen, over een ander maar naar onze eigen emoties kijken die op komen borrelen bij het sterven van iemand in onze omgeving. Alles kan en mag en sla het rouwen niet over….in onze diepste wanhoop ligt een diamant te wachten die wil gaan glanzen en schijnen, daarmee laat je dan ook die ziel die over is gegaan glanzen en schijnen en blijf je altijd in verbinding, Liefde is de weg, de waarheid en het Licht!!!!

Stap voor Stap Samen, dat was de naam die ik in 2002 aan mijn praktijk heb gegeven en die naam klopt nog steeds helemaal voor mij, nu nog meer in deze tijd dan in 2002.

Als doorgeefluik zal ik altijd blijven communiceren met het Licht en met de mensen op aarde, dat is mijn missie en die taak voer ik met Liefde uit…..!!

Ik wens je een fijne dag en heel veel liefde wijsheid en licht als je aan het rouwen bent, ga op zoek naar de diamant in jezelf en laat deze schijnen.

Lichtgroet, Hennie.

Ps: 4 blogs om misschien nog eens te lezen over dit thema www.stapvoorstapsamen.nl

45e blog afscheid nemen

38e blog Veerkracht

33e blog Overlijden

Communiceren met zielen mei 2021

 

Denk je aan zelfmoord? Neem dat serieus en loop er niet mee rond. Je kan altijd contact opnemen met onze hulpverleners. Bijvoorbeeld om je gedachten te delen. Of je gepieker even te onderbreken. Onze hulplijn is dag en nacht voor jou bereikbaar. Je kan met ons bellen of chatten, wat jij zelf het prettigst vindt. Uiteraard zijn de gesprekken anoniem en vertrouwelijk.

Geen levensgevaar, maar wel hulp nodig? Bel 113 (normaal tarief) of 0800-0113 (gratis) of start een chatgesprek.

www.113.nl