Inspiratie…..

18e blog

Inspiratie…..

 

Deze week kwam er niets binnen, ik was meer bezig met wat fysieke ongemakken. Vanochtend liep ik met de hond in het bos en kwam de gedachte naar boven, waar komt onze inspiratie vandaan en kunnen we daar zelf contact mee maken of is het afwachten.

Mijn inspiratie/inzichten komen vanuit het niets vaak naar me toe, hoef daar niet speciaal iets voor te doen, ik haal als medium mijn inspiratie uit de energie die rondom mij is en die kan ik dan lezen en vertalen naar mezelf en mensen. Het enige wat ik daar bij nodig heb is stilte, de natuur zoals vanochtend brengt dan bijna gelijk aansluiting met het grotere geheel.

Ieder mens kan daar gebruik van maken, we zijn allemaal aangesloten en allemaal één ….  !!!

De ingang is altijd stilte en beschikbaar zijn….telefoon, televisie uit en stil worden, zoek een manier die bij je past….bijvoorbeeld: meditatie, yoga, thuis een mooie plek voor jezelf inrichten waar alleen jij je terug kunt trekken om even afstand te nemen van de wereld en je eigen innerlijke wereld gaat ontdekken.  De natuur en muziek zijn ook een ingang….maar in eerste instantie is STILTE de ingang.

Terwijl ik dit schrijf luister ik naar Arvo Pärt, mooie gewijde muziek die op dit moment bij mij past om te schrijven.

Veel mensen zeggen dan “ik voel niets” je bent misschien nog niet goed afgestemd of genoeg in de stilte en is het niet gemakkelijk om je hoofd stil te krijgen……blijf met aandacht in het NU aanwezig door gewoon te gaan zitten en laat je hoofd maar rustig doorrazen….als je lang genoeg zit en aanwezig bent, hoe naar, vervelend, onrustig of welke gedachten ook door je hoofd gaan…..laat het gebeuren en let op je adem, leg je handen op je buik en adem naar je buik, iedere keer als je afdwaalt naar je hoofd breng je  je aandacht naar je handen en je buik. Als je dat iedere dag oefent gaat het in contact komen met je inspiratie op een gegeven moment gemakkelijker. Je mag er even moeite voor doen maar altijd achter je gedachten aan te gaan is nog vermoeiender 😊

De spreuk:

“STOP MET NAJAGEN WAT JE HOOFD WIL EN JE ZULT KRIJGEN WAT JE ZIEL NODIG HEEFT”

hangt in mijn praktijk en het is zo waar….de ziel weet veel beter de weg en kost minder moeite, het enige wat de ziel/inspiratie nodig heeft is stilte en aandacht.

Ieder mens heeft een eigen manier om in contact te komen…alles is okay zolang het voor jou passend en fijn voelt. Als het even niet lukt, raak dan niet gefrustreerd maar probeer het op een ander moment opnieuw of de volgende dag, het mag er zijn, alles mag er Zijn!!!

Wens je veel inspiratie en ik  geef jullie  energie mee voor deze week…voor velen van jullie is het een turbulente tijd, met veel keuzes die misschien gemaakt willen worden…..laat je inspireren door de energie om je heen, haal daar je antwoorden dan gaat het vast wat gemakkelijker……heel veel succes met het zoeken naar de Stilte en blijf autonoom en authentiek daar wordt de wereld mooier van 😊

Zonder JOUW mooie energie is de wereld minder mooi…..fijne week en tot volgende week.

Warme lieve groet,

Hennie.