Kanker…..

24e blog

Kanker…..

11 oktober werd na 16 jaar opnieuw kanker in mijn linkerborst gevonden, dat was natuurlijk flink schrikken, afgelopen woensdag 10 november ben ik geopereerd en is mijn borst verwijderd, helaas kon het niet borstsparend i.v.m.  littekenweefsel van de vorige keer.

Je begrijpt dat het een heftige maand was met ups en downs……alle blogs die ik tot nu toe heb geschreven heb ik toe mogen passen in het traject waar ik in terecht kwam.

Vanaf de diagnose tot nu is het meest belangrijke voor mij geweest om stil te worden, niet teveel invloed van buitenaf om goed te voelen wat IK nodig had en daar ook naar te handelen. Door dat zo toe te passen kon ik ook duidelijker communiceren naar de arts of verpleegkundige.

De weg van de Ziel was voor mij als medium eigenlijk het meest duidelijk, emotioneel en fysiek is er natuurlijk een ander herstel nodig.

Zoals eerder in de blogs geschreven, walk the talk….is super belangrijk, wat vind jij belangrijk en hoe deel je dat met anderen, ik heb geprobeerd mij zelf en mijn werkzaamheden mee te nemen in de gesprekken, dat is wie “IKBEN” tot op de OK, we moesten wachten op de anesthesist i.v.m. een keizersnede.

Het waren de afgelopen weken bijzondere lessen in communicatie, empathie, betrokkenheid, vriendelijkheid, zorgzaamheid en ook angst, verdriet, pijn….de kunst om ook het lijden te omarmen is niet een gemakkelijke merk ik…..dat wat op je pad komt omarmen en in stilte een weg te vinden naar je eigen manier van omgaan met in mijn geval Kanker……..!!

We krijgen allemaal dat wat we nodig hebben op ons pad om te groeien en een evenwichtiger, mooier mens te worden….ik bevind me nu in de herstel fase blijf in verbinding met het Licht, dat is mijn weg en ik weet zeker dat mijn begeleider me de goede kant mee opneemt.

Door een crisis mee te maken, komen we sneller tot de kern van dat wat ons tegenhoudt om te groeien en meer onszelf te worden.

JIJ bent nodig met JOUW energie, ieder mens staat in verbinding met elkaar….ik heb dat weer duidelijk mogen voelen van alle lieve mensen die bij mijn ziekte proces betrokken zijn, duidelijk aanwezig en gedragen door Liefde…..dat is ook de weg voor de wereld, wat we in het klein kunnen, zouden we toch ook in het groot moeten kunnen.

Ik ga ervoor …. Het Licht uitdragen in welke situatie je je ook bevind, het is er altijd, helder en duidelijk de weg wijzend…..wat je nodig hebt is stilte en gebruik ook vooral de natuur om tot rust te komen en te luisteren.

Leven in het NU is de les die ik vooral heb meegenomen tot nu toe……dat is niet altijd gemakkelijk, we zijn snel geneigd om mee te bewegen met de ander of uit te reiken naar de ander, steeds voelen wat voor het moment passend is….dan kan de energie voor jou en voor de ander beter stromen.

Blijf in deze hectische tijd dichtbij jezelf en dat wat JIJ te vertellen hebt…..deel op een liefdevolle manier wat jij te geven hebt en vergeet ook jezelf niet……!!!

Fijne week en blijf als je wilt om 20.00 tot 20.15 afstemmen zodat we de wereld mooier maken met onze energie…..!

Licht groet, Hennie.