Mensen

11e blog

Mensen

Ieder mens is uniek, heeft zijn eigen unieke manier van zijn/ Zijn en laat dat op verschillende manieren zien. Ongeacht onze huidskleur, haardracht, klederdracht of andere kenmerken aan de buitenkant, zegt ons nog niets over de mens die er achter schuilt. Door nieuwsgierig te zijn naar de ander en te vragen naar het verhaal achter de mens, komen we vaak voor verrassingen te staan.

Mensen worden ineens zichtbaar in hun talent of kwaliteit of hebben een indrukwekkend verhaal met je te delen waar je veel van kunt leren.

Zonder andere mensen kunnen we niet helen….door snel te oordelen of te veroordelen komen we nooit bij de kern van dat was ons laat oordelen. Vaak maskeert het iets in onszelf wat we niet willen zien of voelen, het kan ons klein maken of onzeker. Zodra we gaan delen en durven kijken naar onszelf is er openheid en kunnen we de kennis of de stilte van de ander gebruiken om te helen.

Vanuit mijn werk als medium, heb ik het voorrecht om ook de ziel en in ieder dat wat deze mens beweegt te mogen zien (blauwdruk) dat zijn 2 verschillende dingen, de ziel is breder en meer allesomvattend en de blauwdruk is dat wat we te leren hebben op Aarde op dit moment. Dat zijn de componenten waar ik dan mee aan de slag ga…..altijd boeiend en interessant!!!

Door dat te zien, zie ik ook de hele mens en niet alleen dat wat ik als Hennie zou zien, met mijn eigen interpretatie van dat wat “normaal of passend” wordt ervaren uit mijn eigen leven, ik ben natuurlijk ook gevormd door gezin, kerk, maatschappij enz. we kijken altijd gekleurd door dat wat we mee hebben gemaakt in ons leven en onze zielenlevens.

Het fijne is dat als we ook de ziel erbij betrekken we meer betrokken raken en meer mededogen hebben voor de mens die tegenover ons zit of staat, het oordeel zal er dan niet of minder zijn, we kunnen in ieder geval de mens dan laten in het stuk waar ze mee zitten of aan willen werken.

Daar is natuurlijk een open houding voor nodig en een bereidheid om je eigen overtuiging of ego aan de kant te zetten, misschien is er dan ruimte om te leren en de ander op een ander niveau te ontmoeten.

 

Citaten Socrates:

Wijsheid begint met verwondering……

De mensheid moet boven de Aarde uitstijgen, tot boven in de atmosfeer, en verder, want alleen dan zullen we de wereld waarin we leven volledig begrijpen……

 

Laten we elkaar zien zonder oordeel en laten we ons verwonderen over alle mooie mensen/zielen die we tegen komen in ons leven, ze komen niet voor niets op je pad…….laat je verrassen door de verhalen die mensen te vertellen hebben of geniet van de stilte tussen de woorden, daar wordt eigenlijk het meest gezegd door de ziel 😊

Fijne week en ik wens je veel mooie mensen met mooie verhalen toe….!!

Warme lieve groet, Hennie.

Het schilderij “vind je weg” is door mij gemaakt!!!