Natuur

16e blog

Natuur…..

Gelukkig is er in deze snel veranderende tijd, de natuur….we kunnen iedere dag gebruik maken van de natuur, door te wandelen of op afstand contact te maken met moeder natuur, moeder Aarde ….bijvoorbeeld, als je behoefte hebt om bij de zee te zijn of de energie van de zee te voelen, maak dan in je gevoel contact met haar…..het enige wat je nodig hebt is tijd en stilte, naar een foto kijken van de zee of dat wat je mooi vind, maakt het soms wat gemakkelijker.

We gaan een paar keer per jaar naar het mooie Ameland, werken en lekker verblijven in ons vertrouwde appartementje 😊

Zodra ik bij het Wad aankom, begint ze tegen me te praten, dat is zo fijn “echt thuiskomen” het geeft gelijk een goed gevoel en meer energie én ze heeft altijd mooie inzichten voor me. De Noordzee communiceer ik natuurlijk ook mee, die heeft een wat onstuimiger energie maar is net zo fijn in de energie en geeft ook altijd mooie inzichten. Voor mezelf of voor mijn omgeving.

Voorbeeld:  na een fietstocht naar het Oerd eindigen bij het Wad ter hoogte van Nes, ik ga op de dijk liggen en maak contact met het Wad en de dijk…..ineens hoor ik “er komen veranderingen aan, maar als je je verbind met mij (de dijk) dan kun je alle stormen doorstaan” het voelde heel erg stevig en vanzelfsprekend om zo mijn stevigheid te krijgen, heel erg belangrijk om te aarden. Het is voor ieder mens belangrijk om te aarden en te verbinden met de natuur.

De zee is voor mij een ingang maar misschien is het voor jou, het bos, de rivier, het weiland, het meer, de bergen….enz.

Ook als ik niet naar Ameland ga, maak ik contact op afstand, even thuiskomen en energie ophalen.

De natuur is er altijd en we zijn allemaal met de natuur verbonden, we zijn er onderdeel van…alles wat wij als mens doen, vind zijn weerslag in de natuur, daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, daardoor zorg je ook goed voor de natuur….je footprint zo klein mogelijk maken is een goed begin, gelukkig komt daar steeds meer bewustzijn op. Langzaam maar zeker gaat het veranderen en gaan we ons beseffen dat we als individuele mens de mensheid kunnen dienen door te veranderen zoals we het altijd deden, naar de gedachte hoe kunnen we het beter doen voor moeder Aarde en de mensen die daar allemaal op Leven, het is een misvatting dat we niet met elkaar verbonden zijn, we zijn allemaal met elkaar en de aarde verbonden, niemand uitgezonderd, dus zijn we ook verantwoordelijk voor alles wat er is……..!!

Verantwoording nemen voor onze eigen omgeving is een goed begin….dat is helemaal niet zo gemakkelijk, maar door dat te doen, verander je echt iets in de wereld, iedere verandering begint bij jezelf.

Heel veel succes met alle mooie inzichten die op je pad komen via moeder natuur en geniet ondertussen ook van  alles wat de natuur ons te brengen heeft.

Warme lieve groet,

Hennie.

Van 20 tm 27 september zijn we weer op Ameland, heerlijk!!!

Www.stapvoorstapsamen.nl