ARJEN, GEAARDE BEWEGING

Mijn drijfveer is om mensen actief te ondersteunen bij hun bewustwording.
De middelen die ik gebruik om mensen hun eigen kracht terug te laten vinden is
• Het wegnemen van emoties en blokkades in het lichaam om de doorstroming van de levensenergie te stimuleren
•Het zichtbaar maken van verstrikkingen in familieverbanden om daar direct oplossingen voor te vinden
• Wandelend coachen. Letterlijk actief worden en een beweging in gang brengen zodat gestolde energie gaat stromen, afgevoerd kan worden en helderheid ontstaat.

 

IK BEN ARJEN DE BOER

Als boerenzoon (1955) ben ik opgegroeid in een gezin waar het niet gebruikelijk was om gevoelens toe te laten of te uiten, of om überhaupt te voelen. Toch heb ik een gave met juist dát als essentie. Het werken met energie heb ik van mijn beide opa’s geerfd. Zij konden in hun tijd daar weinig of niets mee, voor mij is dat nu anders. Als kind begreep ik van hun dat ik ook deze gave had, maar vooralsnog veel levenservaring op moest doen. Vanaf mijn 55e jaar, na het overlijden van mijn eerste vrouw, diende zich dit aan: mijn energie begon te stromen. Dit stromen zorgt voor een energie-dóórstroom: het aannemen en laten afvloeien van gestolde energie bij een cliënt (meestal via de achilleshiel). Ik heb dit verder ontwikkeld onder begeleiding van een cranio sacraal teacher.
Praet mar Frysk.

In het dagelijks leven ben ik financieel ambtenaar bij de gemeente Opsterland. Ik ben als natuurliefhebber gids bij Natuurmonumenten en geef als vrijwilliger bij het Fryske Gea al jaren excursies in de vorm van natuurwandelingen. Ik ben analytisch en praktisch ingesteld.

Energie-/lichaamswerk: Ik werk met energieoverdracht. Emoties worden opgeslagen in het lichaam. Opgeslagen emoties, die voor blokkades en dus klachten kunnen zorgen worden via mijn lichaam afgevoerd zodat energie weer vrij kan stromen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam optimaal benut kan worden. Tijdens het energiewerk krijg ik ingevingen en inzichten, die ik, indien gewenst, met de cliënt deel. Deze kennis kan gebruikt worden voor een eventueel vervolg in het persoonlijke bewustwordingsproces van de cliënt. Meestal zijn twee of drie sessies voldoende om dit effect optimaal te bereiken. Ik maak gebruik van een behandeltafel, waar de cliënt gekleed op ligt, eventueel onder een warme deken.

Familieopstellingen: (systemisch werk) is een manier waarbij verborgen familieverbanden zichtbaar worden gemaakt. Een opstelling geeft inzicht en is zeer oplossingsgericht. Loyaliteit binnen families en het recht van ieder lid op zijn of haar plek in het familiesysteem zijn hierbij een belangrijk gegeven. Bij familieopstellingen voel en stem ik af op het ‘wetende’ (energie)veld, mijn denken (ego) schakel ik uit. Vanuit dit wetende veld worden oplossingen aangereikt en daarmee ga ik aan de slag. Aan de opstelling gaat een kort inleidend gesprek vooraf. Lees de cirkel.

Wandelend coachen: is een prettige manier om met cliënten in gesprek te zijn. Omdat je in beweging bent, stroomt de energie beter door je lichaam. De natuur laat je door het rustgevende groen om je heen gemakkelijker tot je eigen kern komen, je bent minder gefocusd op de coach en je voelt je vrijer om te praten.
Wandelcoachen kan éénmalig; samen maken we een plan van aanpak, eventueel kan Hennie ingeschakeld worden. De ervaring heeft geleerd dat 3 à 4 wandelingen voldoende zijn.

sinds mei 2019 met pensioen

OPLEIDINGEN

1998 NLP Practitioner
1999 NLP Master Practitioner
2001 Lichaamswerk en het voelen van je eigen grenzen
2004 Familie en-organisatieopstellingen
2005 Familie en-organisatieopstellingen
2011 Individuele opstellingen
2012 Self Connection, 12 daagse training body based traumawork
2013 Shame & intimacy, 3 dgs. Workshop shame dynamics and psychological treatment skills
2014 Persoonlijk proceswork, 3 dagen familieopstellingen en persoonlijke ontwikkeling