(over) koken

42e blog

 

(over) koken.

 

 

Het thema voor deze blog kwam tijdens een boswandeling met mijn zoon aan de orde. De wereld is aan het (over) koken en het is aan ons wat we er thuis in onze “eigen” keuken mee doen.

Je bepaalt zelf de ingrediënten waar je mee kookt en hoe je kookt én welke kookboeken je gebruikt 😊

We kunnen ook koken ook uit overlevering van onze familie of bepalen zelf een geheel nieuwe eigen stijl, laten we creatief worden met hoe we omgaan met wat er in de buitenwereld gebeurt en waar we zelf invloed op hebben.

Eten we zuur of zoet, veel of weinig, gezond of ongezond……en luisteren we onderweg ook naar ons lichaam, wat heeft je lijf nodig en soms is het mentaal ook fijn om iets te koken wat je blij maakt of iets wat je van jezelf niet “mag” eten maar soms nodig hebt om je even terug te trekken uit de overgekookte wereld.

Alles kan en mag, luister naar je lichaam en je smaak en geur, stilte is nodig om helemaal goed te voelen wat je op dit moment nodig hebt….ook dat kan veranderen, net als de wereld om je heen aan het veranderen is.

Stem je vooral goed  op jezelf af, ik heb ondertussen ook heel veel goede raad gekregen na mijn diagnose kanker, maar het meest belangrijke blijft dat ik me goed afstem op mijn eigen systeem en daarna handel, door te eten en te koken wat mijn lichaam nodig heeft.

We koken en eten iedere dag en iedere dag kunnen we ook keuzes maken die ons wel of niet verbinden met de wereld om ons heen, je hebt het zelf in de hand….de rest hebben we niet of helemaal geen grip op.

Ik wens je de komende week heel veel kookplezier toe en wie weet kom je tot mooie inzichten die de wereld helpen om mooier te worden met jou eigen stijl en kookkunst, breng rust in je denken en in je lichaam, je ziel zal je er dankbaar voor zijn…..!!!

Lichtgroet,

Hennie.

www.stapvoorstapsamen.nl