Overlijden

33e blog

Overlijden…..

Deze week kreeg ik te maken met een onverwacht overlijden van een lieve vriendin….het woord bleef maar in mijn hoofd rondzingen…..door te over-lijden, overstijgen we het Lijden en gaan we over naar het Licht….zo voelt het voor mij.

Vrede zij met haar

In onze samenleving is er weinig ruimte voor de dood of praten over de dood, we zijn toch nog veelal gericht op genezen of herstel terwijl het misschien ook noodzakelijk kan zijn om het thema dood ter sprake te brengen in de gesprekken. Er open over te spreken.

De dood is onlosmakelijk verbonden met het leven, het kan niet zonder elkaar gezien worden, de dood kan een verlossing zijn of we zijn er bang voor en durven het leven niet los te laten. We zijn natuurlijk ook verbonden met alle lieve mensen die we voor ons gevoel achter moeten laten en we denken ze nooit meer te zien.

Het is voor mij misschien anders omdat ik door mijn werkzaamheden al met zielen communiceer en weet en voel dat we overgaan naar een andere wereld, opnieuw geboren worden in het Licht…naar huis gaan en opgenomen worden in het Licht en we het Lijden op aarde achter ons laten na geleerde lessen.

We zien onze geliefden altijd weer in het Licht als we zelf overgaan, alle zielen gaan naar het Licht, geen enkele uitgezonderd, iedere ziel gaat weer naar huis.

Iedere ziel die op aarde geboren wordt, heeft vanuit de ziel een thema of opdracht meegenomen om uit te werken en te verdiepen, wij als mensen op aarde noemen dat vaak het Lijden. We overzien niet meer wat onze opdracht was en mogen het weer helemaal zelf vorm geven als mens, met nieuwe mogelijkheden om de te leren lessen (crisis) op te lossen.

Soms kunnen we de lessen als zwaar en teveel voelen, maar er is altijd hulp die we kunnen gebruiken, we kunnen de engelen vragen om hulp of God, Jezus, Maria enz. waar je je maar thuis bij voelt.

We komen ook altijd de juiste mensen/situaties tegen die ons helpen onze thema’s uit te werken, dat kunnen lieve mensen zijn maar dat kunnen ook mensen zijn die ons tegenwerken voor ons gevoel, juist die mensen laten ons een spiegel zien om dat wat nog opgelost wil worden te laten zien aan ons, zodra je je daar bewust van gaat worden, kun je je leerstuk omarmen en op lossen, niet altijd gemakkelijk. Dus als iemand je irriteert 😊 ga eens kijken wat die persoon je wil vertellen, wat is de boodschap die diep in jou verscholen ligt, waarom erger je je zo aan deze persoon, dus kijk naar binnen en onderzoek, onderzoek en onderzoek!!!!

Als het leven klaar is en we dus veel geleerd hebben of niet, dan mogen we het leven loslaten en opnieuw geboren worden in het Licht in welke omstandigheden we ook hebben geleefd, voor het Licht maakt het niet uit hoe je aankomt want het Licht is altijd Liefde, en liefde kent geen oordeel en ziet je zoals je werkelijk bent…….!!

Door vooraf met je gezin, familie, vrienden of in welke situatie dan ook meer te gaan praten over de dood en kijken wat dat met ons doet, we komen allemaal uit het Licht en we gaan er allemaal weer naar toe, zoals we op aarde zeggen “de enige zekerheid die je hebt is dat je dood gaat” dus best belangrijk om het erover te hebben.

De afgelopen periode was voor mij natuurlijk ook weer belangrijk, door mijn diagnose borstkanker, weer kijken naar de dood en het leven en hoe ik me daartoe verhoud. Dat is/was soms confronterend, dan weer geruststellend…..het blijft een zoektocht waar we samen beter naar kunnen kijken door het bespreekbaar te maken.

Laten we onze geliefden die over zijn gegaan, extra herdenken deze week en misschien kan de dood dan minder angstig of verdrietig maken omdat we weten/voelen dat het ze goed gaat in het Licht.

Ik weet zeker dat er voor iedere ziel gezorgd wordt en dat er rust en vrede en vooral ook veel plezier/humor in het Licht is.

Veel mooie gedachten toegewenst en een fijne week.

Lichtgroet, Hennie.