Paradijsvogels…..

Paradijsvogels…..

 

 

Wat zou de wereld zijn zonder bijzondere “paradijsvogels” mensen die zichzelf op een andere manier laten horen en zien dan we normaal gesproken gewend zijn….!!

Ze brengen ons verwarring, verwondering, een lach, boosheid, angst, ontreddering soms omdat we niet begrijpen wat er gebeurt. De ander is echt zichzelf en jij en ik mogen dan kijken wat het met ons doet….misschien zijn we zelfs een beetje jaloers omdat deze mensen zich van de geijkte banen losmaken, wat we stiekem zelf ook wel willen maar niet durven, wat zouden de mensen er wel niet van zeggen?

Ik zelf voel me erg verbonden met anders en bijzonder, het is net of diep van binnen ik het ken en begrijp….wat de ander uit wil dragen, voel me altijd thuis bij deze mooie vogels 😊

Als we de paradijsvogels ruimte geven, krijgt het leven meer kleur en plezier….ze vragen je om naar jezelf te kijken en misschien ook eens los te laten en jezelf op een andere manier te laten zien. Durf authentiek te zijn en omarm dat wat als abnormaal wordt beschouwd…misschien is het wel “normaler” dan we denken.

Als we “echt” en “authentiek” durven zijn, mogen we eerst langs allerlei condities die ons opgelegd zijn in het verleden, dat kan in een vorig leven zijn maar ook zeker in het leven wat we NU leven. De opvoeding, kerk, school, vrienden, familie…..we hebben ons aan van alles en nog wat geconditioneerd maar zijn ons zelf kwijt geraakt in al die verschillende meningen en oordelen.

Nu is het tijd om je daar los van te maken en je zelf te laten zien/horen zoals jij bedoelt bent…..doe eens iets buiten je eigen leefwereld, het hoeft niet gelijk groot te zijn maar als je een kleine beweging maakt, bijvoorbeeld door te beginnen om in de ochtend met je andere been uit bed te stappen, zet je iets in beweging……!!

Zoek je eigen weg in dat wat jou anders laat voelen, kijken of ervaren, kunst, muziek, boeken, film enz. alles kan je perspectief veranderen.

Het betekent wel om uit je comfort zone te komen en niet in hokjes te denken…..soms voelt dat ongemakkelijk maar kan ook zeer bevrijdend werken…ineens zie je de wereld op een andere manier of je kan lachen om jezelf of je eigen situaties die je steeds weer creëert 😊

Ik heb ooit een weekend een workshop clownerie gedaan….dat was zoooo fantastisch om mee te maken, kwetsbaar, grappig, diepgaand en vooral bevrijdend …. het vroeg overgave aan dat wat er was op dat moment, maar zeer waardevol!!

De komende tijd wens ik je veel mooie paradijsvogels op je pad toe, probeer zonder oordeel te kijken en te voelen wat het met je doet om deze mooie mensen te ontmoeten, ze brengen je verandering en dat hebben we juist nodig in deze tijd.

Laten we mensen die “anders” zijn niet uitsluiten maar juist omarmen….daar maken we de wereld mooier, kleurrijker en lichter van.

 

Lichtgroet, Hennie.