Puurheid

50e blog

Puurheid….

De afgelopen week waren onze kleindochters met hun mama bij ons te logeren.

In de ochtend doe ik altijd mijn yoga oefeningen en de meisjes vonden dat wel erg interessant en wilden wel mee doen.

Hoe verbazingwekkend eenvoudig kinderen in hun puurheid de oefeningen oppakken vanuit een natuurlijke houding, maar ook innerlijk weten wat te doen.

Samen mantra’s zingen en dansen vonden ze ook erg fijn om te doen, je kon de kracht van de muziek en de mantra’s voelen en ook weer de puurheid van de meisjes wanneer het klaar was of wanneer ze veiligheid nodig hadden bij mij of mijn dochter, zo prachtig om te ervaren dat ze nog zo mooi verbonden zijn met het Licht en de innerlijke koers van de ziel.

Dankbaar en blij om deze meisjes te zien opgroeien in al hun puurheid en te mogen leren van deze mooie zielen.

Een uitje hoort er  natuurlijk ook bij en we zijn naar Norg geweest om bij “de gouden zon” mooie steentjes te laten testen en we hebben allemaal weer een mooie steen om onze nek hangen, die ons helpt bij de processen waar we inzitten 😊

Ook weer zo prachtig de puurheid van de meisjes te zien, ze waren betrokken, stil en nieuwsgierig wat we allemaal deden, de boog kan niet altijd gespannen zijn dus daarna natuurlijk een lekker ijsje eten met pake en beppe.

Veel volwassenen zijn de puurheid” van in het moment leven” vergeten…we moeten er veel moeite voor doen om weer terug te komen in de stroom van de ziel, maar als je naar kinderen kijkt, dan weet en voel je weer dat in jou, het kind ook altijd nog aanwezig is, je hebt het kind even geparkeerd, maak maar weer eens contact met je innerlijk kind…..dankbaar zal het gelijk reageren en je de weg wijzen naar je eigen puurheid om weer te gaan spelen en jezelf en de ander niet zo serieus te nemen.

Puur, echt…zonder alles te onderdrukken maar er gewoon laten zijn, mijn kleinkinderen lieten dat weer prachtig zien, blij is blij, boos is boos enz.

Luister ook vooral naar de kinderen, ze zeggen veel wijze woorden, die vaak opgaan in de waan van de dag, maar het zijn belangrijke signalen van het kind naar de grote wereld om ook de wijsheid van de puurheid te gaan gebruiken, neem ze serieus dan nemen ze jou ook serieus, dat is wat we toch willen?

Velen van ons hebben dat in hun jeugd niet mee mogen maken, mond dicht en je plicht doen dat was genoeg, nu zijn de tijden gelukkig anders en mogen de kinderen gehoord en gezien worden, maak er gebruik van!!!

We genieten nog na van onze mooie meisjes en ik wens jullie veel mooie contacten met kinderen toe en dat je luistert naar de puurheid en wijsheid van deze mooie zielen en je eigen ziel natuurlijk 🙂

 

Lichtgroet,

Hennie.