Schoonheid….

31e blog

Schoonheid…..

Het woord kwam de gehele week voorbij en ook het gevoel, ik heb behoefte aan schoonheid in me en om me heen.

Ik denk dat het  tijd is om daar naar te kijken voor jezelf, wat ik vind ik mooi aan mezelf en wat vind ik innerlijk mooi aan mezelf. Door je daar op te focussen en niet op dat wat “nog”  niet perfect is, krijg je een ander beeld van jezelf, waardoor je steviger en duidelijker in de chaotische wereld kunt staan.

Waar word je blij van, mooie muziek, kunst kijken/maken, bloemen, natuur….enz.

Zoek het vooral in de kleine dingen van het leven, een glimlach of vriendelijke groet van iemand, een woord of gebaar van iemand of van jezelf naar een ander, daar zit ook schoonheid in.

De schoonheid zit dus vooral in ons jezelf en reflecteert dat wat om ons heen zichtbaar wordt….dat wat je ziet en hoort in je omgeving, is je eigen creatie die je hebt gemaakt met je gedachten en je instelling. Als je dus mooie en fijne gedachten hebt over wie je bent en wat je voor een ander kunt betekenen, bouw je je eigen omgeving, het is een wisselwerking tussen je ziel en de manifestatie op aarde.

We zijn ons er nog niet altijd van bewust dat we onze eigen omgeving creëren, door middel van gedachte kracht….we zijn dus Schepper van ons eigen leven, als we dat gaan begrijpen gaan we zorgvuldiger om met dat wat we denken en naar buiten toe uit dragen.

Als we dan schoonheid als uitgangspunt gaan gebruiken en beginnen met ons de vraag te stellen wat is voor mij schoonheid en hoe manifesteert zich dat in mij en om me heen, dan heb je de eerste stap gezet naar een mooiere JIJ en een mooiere wereld, verandering begint altijd bij jezelf.

Dus waar loop jij op dit moment warm voor, wat ontroert en raakt je, wie maakt je blij en vrolijk…..blijf met die energie in contact, ook als het leven nu even op een ander punt aandacht vraagt, je kunt ook als het moeilijk gaat toch momenten in de dag kiezen voor waar jij warm voor loopt, dat geeft dan een goed gevoel waardoor het ongemakkelijk voelen ook weer weet beter te verdragen is.

Veel plezier en succes met de zoektocht naar Schoonheid in je jezelf en je leven en ga eens na een poosje kijken of er iets in je omgeving aan het veranderen is……het is echt een wetmatigheid dat wanneer jij innerlijk verandert je omgeving mee verandert, kijk dan naar je creatie en wees blij met dat wat je al voor elkaar hebt gekregen, gewoon in je eigen omgeving. Het heeft ook een grote impact op de rest van de wereld, maar dat kun je heel veel later pas bewust/gewaar worden 😊

Heb geduld met jezelf en geduld met de wereld en vind eerst de schoonheid de komende tijd in jezelf en de wereld om je heen, dan komt de wereld er vanzelf achteraan.

Het Licht is altijd aanwezig ook in deze tijd waarover er veel wordt gesproken rond Kerst maar het gehele jaar hebben we Licht en de verbinding ermee nodig.

Ik wens je veel mooie dingen op je pad en veel Licht om het te zien en te horen.

Warme Lichtgroet,

Hennie.