Slachtoffer of daderschap….

Slachtoffer of daderschap…..

Vannacht was ik in gesprek met de energie van Jezus, ik had voor het slapen gaan gevraagd om eens mee te kijken naar wat er op Moeder Aarde aan het gebeuren is.

Zijn antwoord was kort maar krachtig…..de mensheid zit midden in het thema, slachtoffer-daderschap!!

Als je ziet naar wat er gaande is op de aarde en in onszelf, dan voel je je vast vaak ongemakkelijk en het kan voelen als veel en niet te begrijpen, de kunst is dan om in contact te blijven met jezelf en met je eigen zielenpotentieel.

Het kan zich uiten in fysieke klachten maar ook zeker mentaal kan het snel teveel zijn.

Dat vraagt om los te laten wat niet meer dienend is voor jou of de ander, in welke situatie voel je je slachtoffer of voel je je dader. We pakken heel snel onbewust deze rollen op om tot nu toe in deze tijd en in vorige levens te overleven…..

Maar nu is het tijd zoals Jezus aangaf om goed te kijken naar je rollen waardoor je op diepe niveaus karma oplost…..!!

Wanneer voel je je dader en wanneer voel je je slachtoffer en waar voel je het in je lichaam, je kunt altijd een keuze maken, alleen jij bent verantwoordelijk voor de stap die je maakt misschien helemaal niet voor het dader of slachtofferschap te kiezen maar eens iets anders te proberen, mededogen begint het mee…..zoals Jezus  aangaf…”heb mededogen met jezelf en met de ander” dan komt  er altijd een oplossing.

Niet vanuit onverwerkte pijn maar vanuit Liefde….zodra je je eigen pijn oplost of in ieder geval bewustzijn op hebt, ben je minder snel bereid om als dader op te treden of de rol van slachtoffer op je te nemen.

Het is niet een gemakkelijke tijd maar het is ook een zeer boeiende tijd, verandering kost tijd en energie maar geeft ook heel veel ruimte…wanneer je stappen hebt gezet kan de energie weer vrij stromen en voel je veel harmonie en heling in je leven.

Heel veel oude stukken, bijvoorbeeld hoe we met Moeder Aarde om zijn gegaan en alle oorlogen die we hebben gevoerd in het groot en in het klein, alles is zich aan het uitvergroten….en laat ons een wereld zien waar we veel kapot hebben gemaakt…maar waar ook veel kansen liggen om te helen en te herstellen, het is nooit te laat om stappen te zetten.

We zijn niet voor niets in deze tijd op aarde, als ziel hebben we gekozen om deze transitie mee te maken en ons in te zetten voor de mensheid en alles wat IS……laat je niet in de war brengen maar blijf in verbinding met je eigen pad en reik dan uit naar je medemens, Stap voor Stap Samen 😊

Onderzoek de komende tijd, wanneer je je slachtoffer voelt en wanneer je je als dader gedraagt….alles mag er zijn, observeer en reken jezelf niet gelijk af op je gedrag….kijk er liefdevol naar en probeer dan te kijken met mededogen naar jezelf en de ander of de situaties waarin je zit, misschien is het tijd om los te laten of terug te trekken, doe in ieder geval niet wat je altijd hebt gedaan maar probeer eens iets anders, de gulden middenweg is er altijd…..!!!

Heel veel succes, laat je niet omver blazen maar blijf in het oog van de storm, daar is het rustig en schijnt de zon!!

Lichtgroet, Hennie.