Stilte

31 januari 2023

Stilte…….!!

Je hebt veel verschillende stiltes…..de ongemakkelijke, de ongrijpbare, de niet begrepen, de veilige, de stilte voor de storm, de verbindende, de helende en nog veel meer stiltes die we niet kunnen benoemen en die er toch zijn of ontstaan tijdens een ontmoeting.

De kunst is om de stilte toe te laten in een gesprek en samen te voelen wat het met je doet, hoe ongemakkelijk ook….in de stilte wordt namelijk zoveel meer “gezegd” dan we in woorden uit kunnen drukken.

Ook de stilte tijdens onze meditaties zijn niet altijd fijn, we kunnen ons opgejaagd, boos, verdrietig of juist heel erg blij voelen, alles kan in de stilte plaatsvinden en later als het nodig is woorden geven, op papier of gezegd tegen iemand anders.

Soms kunnen we ook de stilte voor ons laten spreken…..door niets meer te zeggen, omdat er in bepaalde situaties gewoon ook geen woorden zijn, dan is de stilte zeker genoeg!!!!

Stilte heeft in deze tijd van veranderingen een grote Kracht, durf de stilte toe te laten in je leven, kies een bepaald moment in de dag of week dat je omgeving weet, het is nu tijd voor Stilte, het helpt om ten eerste bij jezelf stil te staan om ook wat er aan het gebeuren is in je omgeving en waar je wel of niet je energie in hoeft te steken. Door de stilte krijg je dus mooie inzichten en heb je meer tijd voor jezelf.

Pas het de komende maand februari toe, in maart gaan de veranderingen nog sneller en is het goed om voorbereid te zijn en vooral om innerlijk in contact te blijven met jezelf en het universum, je ziel weet de weg.

Het is ook tijd om los te laten wat niet meer nodig is in je leven, oude gedachtenpatronen, oude situaties, oud zeer…misschien verlang je naar ander werk, het is nu tijd om alvast te voelen en te kijken wat je zou willen doen in de toekomst, laat je verrassen door het universum, want je weet, je bent nooit alleen.

Laat je hoofd door Stilte/meditatie tot rust komen en voel waar je ziel je naar toe beweegt, ook als het spannend voelt, blijf voelen wat losgelaten wil worden, alles kan en alles mag.

Respect is belangrijk in het loslaat proces, respect voor jezelf en voor de ander die er misschien mee te maken heeft, als je mededogen met je zelf  hebt heb je dat ook met een ander 😊

Oud karma mag opgelost worden, zeker in deze tijd……kijk er serieus naar en verbind je opnieuw met jezelf.

Er komen andere nieuwe tijden aan, waarin stilte belangrijker gaat worden dan ooit…..corona was de Stilte voor de storm….nu we op volle stoom zijn en komen blijft de stilte van de corona tijd een reminder hoe het voelt om even STIL te staan in het Leven.

Ik wens jullie allen veel mooie stiltes toe en laat je leiden door het universum en vraag vooral aan geliefde overledenen of je gids om begeleiding, ze doen het met liefde.

Lichtgroet, Hennie.