Tevreden en dankbaarheid…..

Tevreden en dankbaarheid……

 

Op dit moment in de tijd, is het ook best wel een groot thema….hoe tevreden ben je met wat je hebt of wat je overkomt in het leven of hoe ontevreden maakt het je….!!!

Kun je nog dankbaar zijn voor wat je wél hebt, het spreekwoord “tel je zegeningen” is er niet voor niets.

Rennen we niet te hard om tegemoet te komen aan alle eisen die we onszelf of anderen opleggen, steeds meer en steeds minder tevreden lijkt het wel als je om heen je kijkt en luistert.

Door de druk van het universum, die van ons vraagt om naar binnen te gaan en de druk van de wereld om ons heen, kunnen we in de war raken en daardoor nog minder tevreden worden.

De kunst is om niet mee te rennen maar eens stil te staan bij wat je hebt en wat er om je heen aan het gebeuren is, waardoor ik zeker weet dat je meer zegeningen kunt tellen dan je denkt en dat je meer tevreden door het leven gaat stappen.

Tevreden en dankbaar zijn lijken me goede partners de komende tijd om mee te spelen, misschien brengt het leven niet altijd wat je had gehoopt of wat je er van had verwacht maar als je eens goed kijkt, zijn misschien de moeilijke stukken op je pad, juist cadeautjes die je meer rust en tevredenheid brengen. Eenmaal uitgepakt maakt het mooier, zachter, wijzer en innerlijk rijker!!!!

Laat je niet van de wijs brengen door je omgeving….dichtbij of veraf….blijf dagelijks kijken wat je tevreden stelt of dankbaar stemt….ik denk dat je verbaasd zult zijn over alle mooie dingen die op je pad komen.

Het kan een glimlach zijn die een voorbijganger je geeft, een kort gesprekje in de supermarkt, of gewoon omdat de zon schijnt….het zit in de kleine dingen van het leven daar worden we tevreden van en kunnen we ons dankbaar door voelen, de kleine dingen bereiken het hart en dat kan iedere dag.

Wat ook fijn is om op het einde van de dag als je lekker warm in je bed ligt, terug te kijken naar je dag, waar ben je tevreden over en wat had je wel wat meer aandacht mogen geven. Wees niet te hard voor jezelf als je niet helemaal tevreden bent over je houding of de manier waarop je dingen hebt aangepakt, spreek met jezelf voor het slapen gaan af dat je morgen een nieuwe dag opstart met nieuwe kansen en mogelijkheden.

Het hoeft niet gelijk allemaal perfect, dat gaat je niet lukken 😊  maar iedere dag opnieuw proberen is niets mis mee.

Door meer tevreden en dankbaar te zijn, voed je jezelf en je omgeving met mooie positieve energie, de wereld zal daar op reageren…misschien voor jou niet zichtbaar maar energetisch wel voelbaar.

We zijn allemaal met elkaar verbonden….!!!!

Lichtgroet, Hennie.