TIJD……

7e blog

 

Tijd……

 

Ik heb geen tijd, ik neem geen tijd, er is geen tijd, vadertje tijd, tijd tekort, tijd teveel, tijdgeest, er is zoveel over tijd te vertellen op Aarde, maar wanneer je over gaat naar het Licht is er geen tijd. Zielen die overgaan hebben geen “last” meer van de Tijd of Tijd……heerlijk tijdloos en tijd nemen voor dat wat wil worden geheeld in het Licht.

Je leest bovenstaand al, we hangen heel veel vast aan tijd……het werk moet af, ik moet van mezelf op tijd zijn en een tijdlijn vaststellen om te komen waar ik MOET zijn……waar moet je dan zo snel zijn, heb je ondertussen “de tijd” genomen om adem te halen en stil te staan, nee, nee….roep je dan, dat kost tijd……!!!

Stel dat je toch die adempauze eens zou nemen en even stil zou staan bij dat wat zich aan het ontvouwen is…..dan kost het je op het eind van het traject geen tijd maar haal je juist tijd in 😊

We zijn het niet gewend om even stil te blijven staan en de tijd te nemen om te voelen of het gekozen pad wel okay is voor onszelf en de ander(en) die betrokken zijn bij het pad wat je hebt gekozen, indien nodig kun je dan al bijsturen en kost het minder tijd aan het eind van het traject.

Als we vragen aan een ander “hoe gaat het met je” hebben we eigenlijk geen tijd om vol aandacht en zorg even naar de ander te luisteren omdat we vaak op tijd staan “zoals we dat dan zo mooi zeggen” en we hollen weer verder de ander achterlatend met een gevoel van niet gehoord en gezien worden, we herkennen dit natuurlijk allemaal maar het is niet zo gemakkelijk om echt  naar de ander te luisteren, terwijl we allemaal er zo veel behoefte aan hebben.

Je kunt het ook omdraaien en de vraag gewoon aan jezelf stellen…..hoe gaat het eigenlijk echt met me….en dan wachten en stil worden om te luisteren wat er in je opkomt….het kan een gedachte zijn of een beeld of een gevoel en als dat zo is, bij die ervaring even stil staan en voelen wat het met je doet. Pas als je echt weet hoe het met je gaat, pak je dan je taken weer op of misschien nog fijner laat je alles even liggen en blijft even bij jezelf, waardoor je meer energie hebt om de rest van de dag door te kunnen.

Het is het proberen waard…..maak er een gewoonte van, hoe gaat het eigenlijk echt met me….wauw wat een opening en eigenlijk zooooo simpel……pas het maar eens een week toe en je gaat vast verschil voelen, dat zal voor iedereen weer anders zijn, alles kan en mag er zijn/Zijn!!!

Wens je veel mooie stiltes met jezelf en je krijgt vast mooie inzichten én meer TIJD.

Warme liefdevolle groet,

Hennie.