Verantwoordelijkheid nemen….

49e blog

Verantwoordelijkheid nemen….

We leven in een tijd van grote transformatie en dat vraagt van ons als mensheid flexibiliteit en het oude, zoals het was, los te laten en onze verantwoordelijkheid te nemen die begint bij ons als individu.

We zijn op dit moment allemaal precies op het juist moment op aarde als ziel, met de kennis van het weten en de mogelijkheid om ons te herinneren wat goed is voor onszelf en de andere zielen die op aarde zijn.

Als we zien wat er allemaal in beweging is op moeder aarde dan duizelt het mij wel eens als ik me er mee ga verbinden, dan trek ik me maar weer terug in mijn eigen energie en stuur Universele liefde naar de wereld en de processen die gaande zijn.

De processen zijn nodig om een ander bewustzijn op aarde te verwezenlijken, daar is iedereen voor nodig, vooral om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven en thema’s in dit leven of vorige levens en daarna de verantwoordelijkheid te nemen voor dat wat om je heen is, gezin, familie, vrienden, buren, je stad/dorp, provincie, land en de wereld.

LIEFDE STUREN in stilte is voor dit moment de beste manier….als je ziel zich geroepen voelt om te gaan protesteren of op een andere manier maatschappelijk bezig te zijn, dan volg je je hart en ziel natuurlijk, dan ben je daar nodig.

Je verantwoordelijkheid nemen om je oude thema’s op te ruimen en daarna de ruimte in je gebruiken om de wereld te veranderen is al een grote stap en kun je doen in je eigen veilige omgeving. Alleen door oud zeer los te laten, creëer je voor de mensheid ruimte om liefde te laten stromen, we zijn immers allemaal één!!!!

Het is niet een gemakkelijke tijd voor de mensheid, heb daarom ook mededogen met jezelf en de mensen om je heen, maar blijf wel in contact met je ziel en als de energie vraagt om mensen of situaties los te laten, maak dan los en verbind opnieuw, eerst met jezelf en misschien daarna met nieuwe zielen die op je pad komen en die met je mee stromen in de nieuwe energie.

Dat is een wetmatigheid, als je durft los te laten ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en nieuwe mensen die daarbij passen.

Wees dankbaar voor dat wat je tot nu toe hebt mogen leren van mensen en situaties en neem de verantwoordelijkheid om het op te lossen en verder te gaan… de weg van meer bewustwording en eenheid.

Je hebt in de maand augustus de Leeuwen energie tot je beschikking, zet deze energie in en ga vol goede moed je eigen weg vervolgen.

Misschien ook eens goed om te kijken, voor wie jij je verantwoordelijk voelt en of dat echt nodig is, soms is het goed om de ander de kracht te gunnen om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor zijn/haar leven…..vertrouw maar op de Kracht van de ander, ze kunnen meer dan je denkt 😊

We groeien snel en dat voelt niet altijd fijn, maar deze tijd is nodig om tot een betere wereld te komen en dat wat we innerlijk al weten, dat we allemaal één zijn, ook in de uiterlijke wereld zichtbaar gaat worden.

Lichtgroet, Hennie.