Vernieuwing en het oude laten gaan…….

 

Mei 2021

Vernieuwing en het oude laten gaan……

Terwijl ik in het bos wandel met de hond, hoor ik heel veel vogels, ik geniet ervan maar ik luister niet “echt” wanneer ik begin te luisteren wat de vogels me willen vertellen, hoor ik dat de vogels op Aarde allemaal met elkaar verbonden zijn en dat er een nieuwe energie over de Aarde gaat. De vogels volgen deze energie het is een vernieuwende krachtige energie die veranderingen brengt voor mens en dier.

Mensen kunnen het voelen door eerder vermoeid te zijn, of dat het kan als drukkend kan worden ervaren. Het kan ook zo zijn dat je ineens nieuwe inzichten of antwoorden krijgt waar je al lang naar op zoek was……..het is een begin van snelle positieve energie die laat zien waar je Kracht ligt maar ook dat wat losgelaten wil worden.

De vogels volgen het via hun instinct, als je meer in contact wilt komen met deze mooie energie is het belangrijk om de natuur in te gaan, stil te worden, vanuit daar zal het gemakkelijker zijn om je aan te passen aan dat wat gaat veranderen.

Voor ieder mens zal dat er anders uitzien, het hangt af waar je in je proces bent, zonder oordeel kijken waar je staat op dit moment in de tijd, ieder mens is precies daar waar hij/zij moet zijn, van daaruit mag je gaan bewegen naar dat wat voor jou goed voelt.

Wat het loslaten betreft, neem ik een mooie tekst op die veel mensen in de praktijk al van me hebben meegekregen, de tekst is geschreven door Nelson Mandela en zo waar!!!!

LOSLATEN

Om los te laten is liefde nodig.

Loslaten betekent niet dat het me niet meer uitmaakt, maar het betekent dat ik het niet voor iemand anders kan oplossen of doen.

Loslaten betekent niet dat ik wegga, het is het besef dat ik de ander ruimte geef.

Loslaten is niet het onmogelijk maken, maar het toestaan om te leren van menselijke consequenties.

Loslaten is machteloosheid toegeven, hetgeen betekent dat ik het resultaat niet in de hand kan houden.

Loslaten is niet proberen om een ander te veranderen of de schuld te geven, het is jezelf zo goed mogelijk maken.

Loslaten is niet zorgen voor, maar geven om.

Loslaten is niet oordelen, maar de ander toe te staan mens te zijn.

Loslaten is niet in het middelpunt staan en alles overheersen, maar het anderen mogelijk te maken hun eigen lot te bepalen.

Loslaten is niet anderen tegen zichzelf beschermen, het is de ander toestaan de werkelijkheid onder ogen te zien.

Loslaten is niet ontkennen, maar accepteren

Loslaten is niet alles naar mijn hand zetten, maar elke dag nemen zoals die komt, en er me gelukkig mee prijzen.

Loslaten is niet anderen bekritiseren of reguleren, maar te worden wat ik droom te zijn.

Loslaten is niet spijt hebben van het verleden, maar groeien en leven voor de toekomst

Loslaten is minder vrezen en meer beminnen.

Nelson Mandela.

 

Verandering begint bij jezelf…..ik wens je deze week mooie vernieuwingen/veranderingen toe en laat los wat er niet meer toe doet…..heel veel liefde en wijsheid gewenst.

Warme hartelijke groet,

Hennie.

www.stapvoorstapsamen.nl