Verwachtingen

22e blog

Verwachtingen….

Wat kunnen we teleurgesteld worden door het leven of mensen wanneer we te hoge verwachtingen hebben van het leven of mensen. Dat is ons eigen gevoel of behoefte, we verwachten vaak dat iets wat we in onszelf nog niet hebben opgelost, een ander het voor ons gaat doen.

Dat is natuurlijk niet waar en kan de ander ook niet doen, we kunnen kijken naar ons eigen gedrag in het verleden of in het NU om ons bewust te worden wat nog innerlijk opgelost wil worden of waar onze behoefte op dit moment ligt.

Als je bijvoorbeeld altijd hebt gezorgd voor anderen en nu heb jij zorg of aandacht nodig dan kan het echt heel erg hard zijn wanneer je omgeving daar niets mee doet….dat kunnen ze ook niet omdat jij altijd hebt gezorgd en waarschijnlijk nooit je behoefte hebt benoemd in wat JIJ nodig had.

Door eerst in gesprek te gaan met jezelf en daarna met de ander, kan er een opening komen waarin je allebei weer wordt gezien en gehoord en er meer balans kan komen in de relatie, welke vorm van relatie dan ook.

Groter gezien verwachten we dat de regering, provincie of wereldleiders iets gaan doen aan dat wat jij tegen komt in je land of omgeving wat niet meer werkt, het enige wat je dan kunt doen is het aangeven en zeggen wat jij nodig hebt, je bent onderdeel van het grotere geheel, dus als je je verwachtingen wilt onderzoeken mag je ook de verantwoordelijkheid voor jezelf  nemen om je stem te laten horen of dat je innerlijk begrijpt wat er gaande is, ook dat is een grote energie die bijdraagt in het grotere geheel. Je hoeft als dat niet bij je past op de barricade te springen maar je kunt het ook thuis innerlijk oplossen en daarmee je stem laten horen, misschien nog wel krachtiger dan heel erg hard roepen, dat het anders MOET!!!!!

Laat je innerlijke Kracht je leiden naar een oplossing die bij jou past en dan komen er vast mensen op je pad die het begrijpen en met je mee gaan denken of mee gaan mediteren. Je hebt doeners en voelers, allebei hard nodig om de wereld om te buigen naar een vreedzamere, schonere samenleving waarin iederéén een plek heeft.

Krachten bundelen, hoe groot of klein dan ook zal de wereld langzaam maar zeker ombuigen naar een betere plek om te zijn/Zijn!!!!

Wat er wel voor nodig is om je verwachtingen bij te stellen en eerlijk durven zijn, vooral naar jezelf, maar ook naar de ander. We zijn snel geneigd te wijzen naar de ander om de schuldige aan te wijzen voor onze problemen of om ons gelukkig te maken, maar de enige die jou gelukkig kan maken, ben jezelf, we verwachten dan echt teveel van de ander. Je bent altijd onderdeel van de relatie, of je die nu hebt met een persoon of een land.

Door te wachten dat het beter wordt of dat er iets gaat veranderen omdat je verwacht dat ZE het wel oppakken is een doodlopende weg, je afstemmen eerlijk zijn en daarop actie ondernemen, al is het dan om energie te sturen naar de regering of mensen die daar onderdeel van zijn, dan onderneem je iets en denk niet dat het niet helpt, de energie die zonder oordeel wordt gestuurd komt altijd aan. Je stuurt natuurlijk geen energie om je gelijk te halen of iets op materieel gebied voor elkaar te krijgen dan verwacht je weer te veel 😊je zou kunnen vragen naar wijsheid en mooie inzichten voor de betrokkenen, ik weet zeker dat het aankomt en als we het allemaal doen dan komt daar ook verandering uit voort. De doeners zijn al bezig nu de voelers onder ons nog…… S(AMEN) maken we er een betere mooiere wereld van, met de energie van het Licht duwen tegen dat wat niet meer voor ons werkt en ruimte maken voor mooie en betere oplossingen, die al wel in de energie besloten liggen, maar we zien ze nog niet ,we zijn ons er nog niet van bewust!!!!

Laten we ons de komende tijd afstemmen op mooie energie en laten we die sturen naar situaties of mensen waar we nog (n)iets van verwachten, ik ben benieuwd wanneer je dat een poosje doet of je verandering ziet komen in de situatie, de aanhouder wint, en weet dat liefde sterker is en je eigen potentie om energie te sturen, duizendmaal groter is dan je DENKT…..!!!

Ik ga iedere avond van 20.00 tot 20.15 uur energie sturen….doe je met me mee, zo komen we met elkaar in verbinding en samen versterken we het Licht dat in ons allemaal is.

Heel veel succes.

Lichtgroet,

Hennie.