Zin of onzin…..

52e blog

 

Zin of onzin…..

Laatst kreeg ik een tip van iemand, ze sprak de wijze woorden :  ‘voordat je iemand toe laat in je leven en in je huis’, kijk dan eerst of het zin heeft voor je of dat het je niets brengt, met andere woorden, onderscheid de ” zin van de onzin “

Ik vond dat zomaar op een doordeweekse dag een mooi inzicht en kreeg ik zomaar voor niets, soms liggen de inzichten op straat 😊

Wat is zinvol voor jou en wat niet, dat vraagt natuurlijk ook afstemming en onderzoek in jezelf en is onderhevig aan verandering naarmate de tijd verstrijkt.

Of wat heeft zin voor jou en hoe leef je vanuit je eigen zingeving en hoe geef je dat vorm. Zingeving in de ruimste zin van het woord….is voor ieder van ons verschillend en is gevormd door onze opvoeding en levenservaringen en hoe je daarmee om gaat of omgegaan bent.

De zin van het bestaan komt dan natuurlijk ook aan de orde, wat wil je met je leven en wat heb je toe te voegen aan het grotere geheel, hoe verhoud je je tot kleine en grote veranderingen.

Zeker in deze tijd, wordt veel van ons gevraagd….keuzes maken vanuit een diep weten of voelen is meer aan de orde en vraagt stilte en afstemming dan concreet en direct een oplossing willen hebben.

De herinnering diep in ons allen van het bestaan, wil gehoord en gezien worden en zodra je de herinnering hebt gevoelt en ervaren diep van binnen, dan pas kun je het vorm gaan geven in de wereld, het universum weet de weg.

“Ik ben jij en jij bent mij “

Is een belangrijke zin, die ik regelmatig herhaal…om je eraan te herinneren dat we allemaal één zijn en behoefte hebben aan een liefdevolle oplossing, diep van binnen wil iedereen dat !!!!

Als jij een mooie gedachte of liefdevolle handeling verricht naar jezelf of een ander, dan gaat er iets groeien, omgekeerd is het ook aan de orde natuurlijk, als we niet liefdevol handelen of veel negatieve gedachten hebben dan heb jijzelf en ook anderen daar last van.

Probeer de komende tijd maar eens het volgende toe te passen, zodra je negatief over jezelf of een ander of een situatie denkt, herhaal dan gelijk in je hoofd of hardop “ik vergeef mezelf en de ander” maak er een mantra van in je hoofd en je kunt het ieder moment van de dag toepassen.

De keuze is aan jou, laat je negatieve energie overheersen of laat je positieve energie overheersen, ik las deze week ook de mooie zin van Gandhi:  “Iemand kan je alleen je zelfrespect afnemen als je het hem geeft”

Als we onszelf en de ander respecteren en onze eigen innerlijk pad blijven volgen, gaat de wereld mooier en meer Samen zijn….er is nog werk te doen, maar de bewustwording gaat steeds sneller, zoek de zin van JOU bestaan…..en genieten onderweg mag 😊

Mooie week en lichtgroet,

Hennie.