Zoet houden….

47e blog

Zoet houden…….

 

Ik zat naar een mooie grote taart met lekker veel aardbeien en kersen te kijken en toen kwam de gedachte bij me op, dat we er goed in zijn om onszelf zoet te houden…..!!

Er zijn natuurlijk verschillende “zoethouders”  drugs, drank, seks, tv, kopen, roken, dwang….enz. we doen het allemaal bewust of onbewust.

Onszelf in slaap sussen dat wanneer ik dit doe of heb ik gelukkig ben of in ieder geval me een klein moment gelukkig voel….!

Wanneer we ons meer bewust gaan worden wat we doen en waarom we het doen, kunnen we gaan bewegen naar een liefdevollere manier van kijken naar onszelf en de situatie(s) die ons naar dit punt hebben gebracht.

Dat punt kan in het verleden of ver verleden liggen (vorige levens) en vraagt in het NU aandacht van jou…..door te beginnen om liefdevol naar je eigen inbreng te kijken in wat je is overkomen en daarna naar wat de anderen daarin hebben gedaan, kom je misschien tot een punt waarop je in ieder geval jezelf kunt vergeven en misschien wanneer dan ook in het proces de ander of anderen die erbij betrokken waren.

Ondertussen kun je alvast kijken naar dat wat je zoet houd en daar verandering in aanbrengen, dan neem je het heft in eigen handen en komt de verandering van binnen uit en heb je de goedkeuring of vergeving niet nodig van anderen. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf maar iedere stap die je zet, brengt heling!!

Oude patronen en gewoontes zijn niet zo gemakkelijk te veranderen, maar het kan zeker, door je eigen behoeftes steeds in het NU te onderzoeken kom je steeds dichterbij de kern van dat wat opgelost wil worden, waardoor er rust in je lijf en hoofd komt waardoor “de zoethouder” niet meer nodig is.

Ik vond bij het opruimen van mijn werkkamer de tekst van Louise L. Hay, die al jaren op mijn kamer hangt….ik probeer de 10 punten iedere dag toe te passen, niet altijd gemakkelijk, maar het helpt om ze regelmatig te lezen en toe te passen.

Onderstaand de tekst, heel veel succes!!!!

Zie de komende week/tijd wat jouw zoethouder is en kijk er liefdevol naar en laat je daarna leiden door dat wat gevoelt en gehoord wil worden.

Heel veel liefde en wijsheid gewenst.

Lichtgroet, Hennie.

 

 

 

 

Van Jezelf Houden – Louise Hay

 

  1. Geef geen kritiek meer.

Kritiek geven is geen bijdrage. Weiger jezelf te bekritiseren en accepteer jezelf volledig zoals je nu bent. Iedereen verandert, maar als je jezelf afkeurt, verander je in een negatieve richting en als je jezelf goedkeurt, verander je in een positieve richting.

 

2.Terroriseer jezelf niet langer met je gedachten. Het is vreselijk om op deze manier door het leven te gaan. Ontdek welk beeld je een goed gevoel geeft (ik zie graag gele rozen voor me). Zodra je een angstige gedachte voelt opkomen, kun je deze gedachte vervangen door een gedacht die jou een goed gevoel geeft.

 

  1. Ga op een liefdevolle en geduldige manier met jezelf om. 

Wees aardig tegen jezelf. Wees lief voor jezelf. Behandel jezelf met geduld, nu je oefent in een nieuwe manier van denken. Behandel jezelf zoals je iemand zou behandelen op wie je dol bent.

 

  1. Wees vriendelijk tegen je gedachten.

Als je jezelf haat, haat je eigenlijk je gedachten over jezelf. Haat jezelf niet omdat je bepaalde gedachten denkt, maar verander deze gedachten liefdevol.

 

  1. Geef jezelf complimenten. 

Jezelf bekritiseren breekt je innerlijke kracht. Als je jezelf complimenten geeft, wordt je innerlijke kracht groter. Geef jezelf zo vaak mogelijk complimenten. Zeg tegen jezelf dat je het heel goed aanpakt, ook als je iets onbelangrijkst doet.

 

  1. Steun jezelf.

Ontdek hoe je jezelf kunt steunen. Vraag je vrienden om hulp. Sta ze toe om je te helpen. Het is een teken van kracht wanneer je om hulp vraagt op momenten dat je die hulp goed kunt gebruiken.

 

  1. Ga liefdevol om met je negativiteit.

Besef dat je negativiteit veroorzaak wordt door een onvervulde behoefte. Je ontdekt nu nieuwe, positieve manieren om deze behoefte te vervullen. Laat daarom nu je achterhaalde, negatieve gedachtepatronen liefdevol los.

 

 

  1. Zorg goed voor je lichaam. Verdiep je kennis over voeding. Van welke brandstof dien je je lichaam te voorzien zodat het optimaal kan presteren en zoveel mogelijk energie heeft? Welke lichaamsbeweging past bij jou? Zet hem op! Bemin en prijs de tempel waarin je leeft.

 

  1. Werk met een spiegel

Kijk jezelf vaak in de ogen. Laat merken dat je steeds meer van jezelf gaat houden. Vergeef jezelf terwijl je naar je spiegelbeeld kijkt. Praat tegen je ouders terwijl je in de spiegel kijkt en vergeef ze. Zeg minstens eenmaal per dag tegen jezelf: ‘Ik hou van jou. Ik hou heel veel van jou.’

 

  1. Doe het nu Stel van “jezelf houden” niet uit tot je beter bent, tot je bent afgevallen, tot je een nieuwe baan of een nieuwe relatie hebt. Doe het nu. Hou zoveel mogelijk van jezelf.