Zorgen voor jezelf en de ander

Mei 2021

Eerste Blog Hennie Gjaltema

Zorgen voor jezelf en de ander

Na een lange stilte van onderzoek naar mijn eigen weg en waarheid, nu weer in contact met de wereld buiten mezelf, vandaar deze wekelijkse blog. Ik vertel je/jullie graag over mijn ervaringen als  mens Hennie maar ook over mijn ervaringen als medium in mijn praktijk stapvoorstapsamen.

De afgelopen tijd was een boeiende, zware soms ingewikkelde tijd om als mens maar ook als medium mijn weg te zoeken. Ik voel veel en om het voor mezelf helder te houden, is STILTE een vereiste. Covid 19 heeft mij/ons gedwongen om naar binnen te gaan en stil te worden.

Dat is wat we allemaal niet gemakkelijk vinden, ik dus ook niet. Het afgelopen jaar heeft me verdieping en inzichten gebracht, door er naar te handelen ben ik steviger en duidelijker geworden naar mijn omgeving.

Door in contact te komen met mijn gidsen, die me altijd met humor en liefde begeleiden, kreeg ik inzicht in mijn gedrag, het willen zorgen voor mensen zit diep in me gebakken, als Hennie en medium, maar je moet natuurlijk niet overdrijven 😊 ik kon en kan er soms wat van, de klachten of verantwoordelijkheid van het eigen lijden van mijn naaste omgeving op me nemen en daardoor mezelf vergeten.

Hier heeft natuurlijk niemand iets aan, ik ga er nu vanuit dat ieder mens zijn of haar eigen lijden prima kan dragen, indien nodig kan ik privé communiceren wat ik zie en ikzelf daarin nodig heb, met cliënten is het vooral een poosje meelopen en vertrouwen op de kracht van de ander. Het pad een beetje verlichten, op verschillende manieren, soms door de ziel aan te spreken, mentaal of fysiek kijken wat de energie wil.

Mijn gave om mensen en situaties te duiden op een dieper niveau dan voor anderen zichtbaar is, blijft het altijd zoeken wat te zeggen en wat te laten. Af stemmen en weten dat de ander als mens en als ziel onderweg is.

In de toekomst deel ik ook graag praktijkervaringen, er is zoveel meer dan we Denken 😊

In deze tijd van veel “waarheden”  is het super belangrijk dat je je Eigen Waarheid, iedere dag gaat onderzoeken…..eerst goed voor jezelf zorgen (binnen) en daarna pas voor de wereld zorgen (buiten)

Ik wens je deze week Stilte en  mooie inzichten!!!

Warme groet,

Hennie.

www.stapvoorstapsamen.nl